Klastojami kompensuojamų vaistų pasus įrašai.

Uostamiesčio teisėsaugininkai nustatė, kad už Klaipėdos teritorinei ligonių kasai pateiktus kompensuojamų vaistų pasus su suklastotais įrašais buvo įsigyta stiprių psichiką veikiančių vaistų.
Apie galimai suklastotus įrašus kompensuojamų vaistų pasuose Klaipėdos teritorinės ligonių kasų direktorius Virgilijus Vanagas policijai pranešė šių metų rugpjūtį.
Jis teigė įtariąs, kad ligonių kasai pateikę 4 suklastotus dokumentus, nenustatyti asmenys įsigijo 400 kapsulių stiprių psichiką veikiančių vaistų "Tramadol".
Klaipėdos VPK Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai po atliktos ekspertizės nustatė, kad vaistų pasuose gydytojo Vladimiro Grigorjevo įrašai buvo suklastoti.
Pasinaudojant šiais pasais vaistai buvo įsigyjami Klaipėdos, Gargždų ir Kretingos vaistinėse, liepos ir rugpjūčio mėnesiais.
Pasak uostamiesčio ligonių kasų vadovo V. Vanago, vaistai "Tramadol" išrašomi skausmui malšinti, tačiau jų perdozavus, gali būti paveikta žmogaus psichika. Jie naudojami ir narkomanų gydymui. 100 kapsulių "Tramadolo" vaistinėse kainuoja apie 30 litų. Šiuos vaistus 100 procentų kompensuoja valstybė.
Žinoma, kad "Tramadolą" vartoja narkomanai. Didelis jų kiekis veikia psichiką. Įtariama, kad šį nusikaltimą galėjo įvykdyti nuo narkotinių medžiagų priklausantis asmuo.
Pasak pareigūnų, klastotė buvo gana akivaizdi, antspaudas yra tarsi nupieštas. Gal todėl, jį bandyta paslėpti įmantriu parašu.
Beje, gydytojas V.Grigorjevas dar 1998 metais kreipėsi į policiją ir pranešė, kad dingo jo antspaudas ir dokumentai. Neatmetama galimybę, kad nusikaltimą įvykdęs asmuo šį gydytoją pažinojo ir tuo pasinaudojo.
Gavus rašytinės ekspertizės išvadas ENTS bus keliama baudžiamoji byla dėl oficialaus dokumento suklastojimo ar suklastoto oficialaus dokumento realizavimo ar panaudojimo.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder