Klaipėdos rajone surado dingusį 94 metų vyrą

Klaipėdos rajone surado dingusį 94 metų vyrą

Šeštadienio naktį Klaipėdos rajone pasieniečių sraigtasparnio pilotai iš oro surado dingusį 94-erių vyrą. Jis aptiktas naudojant termovizorinę kamerą. Senolis buvo parkritęs miške už mažiau nei puskilometrio nuo namų.

Penktadienį prieš vidurnaktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Aviacijos valdyboje buvo gautas Policijos departamento prašymas. Tokie atvejai gana dažni, kai dingsta žmogus ir policininkams, artimiesiems bei kitiems gelbėtojams nepavyksta jo rasti. Pasieniečių sraigtasparniai tuomet būna paskutinė viltis.

Šįkart VSAT pareigūnai sužinojo, kad dingo viename iš Klaipėdos rajone esančių kaimų gyvenantis 94-erių vyras. Senolis penktadienį apie 17 val. išėjo iš namų. Būrys giminaičių, policijos kinologas su šunimi bei kiti pareigūnai bandė jį surasti, bet paieškos buvo bevaisės.

Jau po keliolikos minučių nuo pranešimo gavimo iš pasieniečių bazės Trakų rajono Paluknio miestelyje pakilo sraigtasparnis "Eurocopter EC135". Iki paieškos tiesiąja reikėjo skristi daugiau nei pustrečio šimto kilometrų.

Apylinkes šalia kaimo, kuriame gyvena pradingėlis, VSAT pareigūnai iš oro pradėjo tyrinėti sraigtasparnyje sumontuota termovizorine kamera, Ji fiksuoja šilumą skleidžiančius objektus.

Paieška, kurios rajoną vienoje pusėje ribojo Minijos upė, truko apie valandą. Iš oro pasieniečiai miške pastebėjo gulintį žmogų. Ši vieta yra mažiau nei už puskilometrio nuo senolio namų. Pasieniečiams nekilo abejonių, kad tai - pradingęs vyras. Dėl medžių nusileisti ant žemės sraigtasparniui nebuvo galimybių.

VSAT pilotai pakibo virš rasto pradingėlio. Radijo ryšiu jie ant žemės buvusiems policininkams pranešė, kur yra gulintis vyras. Toliau pasieniečiai iš oro koordinavo, kad pareigūnai neklaidžiotų ir iškart kuo skubiau ateitų prie žmogaus. Prasibrovę pro krūmynus parkritusį senolį policininkai pakėlė nuo žemės ir iš miško išnešė į automobilį.

Po valandą trukusio atgalinio skrydžio pasieniečių sraigtasparnis grįžo į bazę Paluknyje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder