Klaipėdoje sulaikytas fašistas - kvaišalų platintojas (video)

Klaipėdoje sulaikytas fašistas - kvaišalų platintojas (video)

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) pareigūnai, remdamiesi kriminalinės žvalgybos informacija ir reaguodami į uostamiesčio gyventojų skundus, su įkalčiais sulaikė narkotinę medžiagą – heroiną - pardavinėjusį vyrą.

2015 m. vasario pabaigoje uostamiestyje sulaikytas Pietinės gatvės gyventojas Igoris Veličko.

Jo bute policijos pareigūnai aptiko apie 10 g heroino, kelis antrojo pasaulinio karo laikų Vokietijos gamybos pistoletus-kulkosvaidžius, maišelius su paraku, didelį kiekį įvairaus kalibro šovinių, minosvaidžio minų, granatų.

Nacistinės Vokietijos garbintoju ir atitinkamų atributų kolekcionieriumi save pristatantis 40-metis klaipėdiškis anksčiau buvo įtartas vagystėmis ir sukčiavimais apgaule užvaldant lėšas nukentėjusiųjų sąskaitose.

Igoris Veličko. "Facebook" nuotr.

Be to, 2013 metais uostamiesčio teisėsaugininkai sulaikytojo atžvilgiu atliko ikiteisminį tyrimą dėl Lietuvos valstybės simbolių išniekinimo. Iširusia šeima, negalėjimu susirasti darbo bei baudžiamuoju persekiojimu už neva neįvykdytus nusikaltimus Lietuvos valstybę apkaltinęs vyras internete buvo paviešinęs nuotraukas, vaizduojančias suplėšytą trispalvę. Šios nuotraukos buvo pakomentuotos Lietuvą menkinančiu tekstu.

Už šį nusikaltimą klaipėdiečiui buvo paskirti 8 mėnesiai laisvės apribojimo. Šiuo metu sulaikytajam pareikštas įtarimas dėl neteisėto disponavimo sprogstamosiomis ir narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Teismo sprendimu jis suimtas.

Be to, Klaipėdos apskrities VPK KPONTV turi duomenų, kad šis vyras Klaipėdos mieste įvykdė ir daugiau įvairių nusikalstamų veikų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis dideliais kiekiais numato laisvės atėmimą nuo 4 iki 8 metų.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.

Policijos pareigūnai dėkoja neabejingiems klaipėdiečiams, suteikusiems vertingos informacijos apie jiems žinomas narkotikų platinimo vietas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder