Klaipėdoje – trimis narkotikų prekybos vietomis mažiau

Klaipėdoje – trimis narkotikų prekybos vietomis mažiau

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) pareigūnai tęsia ikiteisminio tyrimo ir kriminalinės žvalgybos veiksmus, nustatydami narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo vietas bei jas platinančius asmenis.

2014 m. sausio-kovo mėn. už neteisėtą disponavimą narkotine medžiaga – heroinu uostamiesčio teisėsaugininkai sulaikė dvylika asmenų – aštuoni galimai disponavo kvaišalais, turėdami tikslą juos parduoti, o keturi įsigijo narkotikus vartojimui. Iš neteisėtos apyvartos paimta ne tik narkotinė medžiaga, bet ir psichotropiniai vaistai, šoviniai.

Vieno ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad heroiną į uostamiestį tiekė anksčiau teistas ir niekur nedirbantis Jonavos gyventojas. Kito ikiteisminio tyrimo metu gauta duomenų, kad narkotinę medžiagą galimai platino 4 kartus (taip pat ir 2 kartus už pelnymąsi iš kitų asmenų prostitucijos) teistas klaipėdietis.

Policijos operacijos metu nutraukta 3 narkotikų pardavimo „taškų“ Klaipėdoje veikla, Sausio 15-osios, Debreceno bei Naujakiemio gatvėse.

Ikiteisminius tyrimus organizuoja ir jiems vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius (ONKTS).

LR BK 260 str. 1 d. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir nepripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder