Klaipėdietis slėpė 3800 padirbtų eurų

Klaipėdietis slėpė 3800 padirbtų eurų

Klaipėdos policija praneša sulaikiusi vyrą, turėjusį 3,8 tūkst., kaip manoma, padirbtų eurų.

Klaipėdos apskrities policijos duomenimis, rugsėjo 9 dieną į Klaipėdos rajono policijos komisariatą kreipėsi 2002 metais gimęs nepilnametis, kuris pareiškė, kad Gargžduose, Gėlių gatvėje, nepažįstam vyrui pardavė savo mobiliojo ryšio telefoną „iPhone 6“, o šis atsiskaitė trimis galimai netikromis 100 eurų kupiūromis bei gavo iš nepilnamečio 30 tikrų eurų grąžos.

Atlikę procesinius tyrimo veiksmus, Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai nustatė, jog netikrus pinigus galėjo platinti 1991 metais gimęs, iki šiol problemų su teisėsauga neturėjęs klaipėdietis.

Spalio 19 dieną kratos jo namuose metu pareigūnai aptiko aštuonias 100 eurų kupiūras su padirbimo požymiais, o jo automobilyje rastos paslėptos dar trisdešimt, kaip manoma, netikrų 100 eurų banknotų – viso klaipėdietis turėjo 3 tūkst. 800, kaip manoma, netikrų eurų.

Dėl netikrų pinigų ar vertybinių popierių gaminimo, laikymo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, o minėtas asmuo sulaikytas mėnesiui.

Už netikrų pinigų ar vertybinių popierių gaminimą, laikymą arba realizavimą baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder