Klaipėdietis gabeno 79 kg hašišo

Klaipėdietis gabeno 79 kg hašišo

Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje kontrabanda ir neteisėtu disponavimu labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu kaltinamas 45 metų klaipėdietis R. Š.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras džiaugėsi sėkmingu prokuratūros ir Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriaus darbu, kurio metu nustatytas ir sulaikytas mikroautobusas, gabenęs daugiau nei 79 kg kanapių dervos (hašišo).

Atliekant ikiteisminį tyrimą paaiškėjo, kad R. Š. šių metų sausio mėnesio pabaigoje, mikroautobusu, kaip įtariama, nuvyko į Ispaniją. Šioje šalyje vyras įsigijo žemės ūkio padargus (plūgus), į kurių konstrukcijas, įtariama, paslėpė daugiau nei 79 kilogramus hašišo. Šias narkotines medžiagas kaltinamasis neteisėtai gabeno automobiliu iš Ispanijos Karalystės per Europos šalis į Lietuvos Respubliką. Vyras buvo sulaikytas Kalvarijos–Budzisko pasienio kontrolės punkte, kuriame kratos metu ir buvo aptiktos narkotinės medžiagos.

Kaltinamasis kaltės dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu nepripažįsta. R. Š. teismo posėdžio laukia suimtas, jam buvo paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Baudžiamasis kodeksas jam numato laisvės atėmimą iki penkiolikos metų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder