Klaipėdą šiurpina nesutramdomas 15-metis

Klaipėdą šiurpina nesutramdomas 15-metis

Penkiolikametis, kuris prieš pusantros savaitės Klaipėdoje su savo bičiuliais apgadino beveik 40 automobilių, vėl įsisiautėjo – prekybos centre su draugu padegė drabužius. Dėl šio paauglio išpuolių kraupsta ir teisėsaugininkai, ir globos namų, kuriuose jis gyvena, vadovai.

Nepajėgusi sutramdyti anūko ir atvesti į doros kelią močiutė pati perdavė ji globos namams.

Tačiau ir čia situacija nepasikeitė: už įvairius nusikaltimus paauglys nuolat siunčiamas į socializacijos centrą. O kai jis vėl sugrįžta į uostamiestį, prasideda įvairių nusikaltimų virtinė.

Pirmas išpuolis – tualete

15-mečiui nėra jokių barjerų – trečiadienio vakarą savo eibėms jis pasirinko prekybos ir pramogų centrą „Akropolis“.

Iš pradžių paaugliai užsuko į tualetą ir čia bandė padegti neįgaliesiems skirtą turėklą.

Bet ugnis nespėjo įsiplieksti – jaunuosius chuliganus užklupo į tualetą užsukę žmonės.

Tuomet jie ilgokai vaikštinėjo po prekybos centrą ir tikriausiai kūrė naujo nusikaltimo planą.

Sulaikyti pavyko tik vieną

Pasisukioję vyriškų drabužių skyriuje paaugliai padegė kelis drabužius.

Tai pastebėjęs vienas lankytojas iškart puolė prie greitai svylančių sintetinių daiktų ir, numetęs juos nuo pakabų ant žemės, užgesino. Kiti šaukdami atkreipė apsaugininkų dėmesį.

Jaunieji nusikaltėliai puolė bėgti. Vienam jų pasisekė pasprukti, o globos namų auklėtinis buvo sulaikytas ir nugabentas į policiją.

Paaugliai niokojo mašinas

Čia jis buvo apklaustas ir užpraeitą sekmadienį. Tuomet keturi nepilnamečiai siautėjo pietinėje uostamiesčio dalyje ir niokojo prie gyvenamųjų namų stovinčius automobilius.

Pirmiausia į policiją kreipėsi Varpų gatvėje gyvenanti 36 metų moteris. Klaipėdietė nurodė, kad buvo išdaužtas jos automobilio „Audi“ priekinių durelių stiklas ir patirtą žalą įvertino puse tūkstančio eurų.

Moteris teigė pastebėjusi, kad paaugliai niokojo ne tiktai jos, bet ir kitų žmonių automobilius – daužė stiklus, apgadino ar visai nulaužė veidrodėlius.

Policijos pareigūnai pagal nukentėjusiosios parodymus netrukus sulaikė įtariamuosius – penkiolikos ir keturiolikos metų paauglius.

Apklausiami jie negalėjo paaiškinti savo nederamo elgesio priežasčių. Keliaudami Varpo ir Smiltelės gatvėmis jie niokojo automobilius, bet išdaužę durelių stiklus nieko nevogė – mašinų savininkai teigė nepasigedę jose buvusių savo daiktų.

Piniginę grąžino tuščią

Tiriant šiuos nusikaltimus atskleistas ir vienas tos dienos apiplėšimas.

Apie 11 val. nepažįstami jaunuoliai priėjo prie 17-metės, kuri laukė autobuso Herkaus Manto stotelėje. Vienas jų staiga įkišo ranką į merginos striukės kišenę, čiupo piniginę ir pabėgo.

17-metė nesutriko ir puolė vytis vagišių.

Kai ji visiškai priartėjo, vienas jų išsitraukė iš kišenės peilį ir pamojavo juo priešais merginą, o tuomet švystelėjo jos pusėn piniginę.

Nukentėjusiosios teigimu, piniginėje nebebuvo 15 eurų ir mėnesinio autobuso bilieto.

Apžiūrint trijų sulaikytųjų dėl turto sugadinimo daiktus vieno jų kuprinėje rastas peilis. Manoma, kad tai tas pats įrankis, kuriuo buvo grasinta merginai.

Nebijo atsidurti už grotų

Nors atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl nusikaltimų, nepilnamečiai jaučiasi drąsiai, nes dėl jauno amžiaus jų nuteisti negalima.

Tąkart tyrėjos apklausiamas globos namų auklėtinis tiesiai šviesiai rėžė, kad jam niekas nieko nepadarys, o ištrūkęs į laisvę jis esą vėl elgsis, kaip panorės.

Anksčiau jis gatvėse užpuldinėjo senyvas moteris ir grobė jų rankines.

Klaipėdoje kažkas šaudo į langus

Pastaruoju metu Klaipėdoje neretai registruojami neįprasti nusikaltimai – kažkas pačiame miesto centre šaudo į pirmųjų aukštų langus ir stiklines duris (nuotr.). Iš viso buvo užfiksuoti trys tokie atvejai.

Pastarąjį kartą rytą atėję į darbą sušaudytas stiklines duris rado optikos parduotuvės Herkaus Manto gatvėje darbuotojai. Buvo sugadinti dvejų durų stiklo paketai. Nuostoliai įvertinti 420 eurų.

Kovo mėnesį užfiksuoti dar du tokie atvejai: buvo apšaudytas pastato Danės gatvėje langas, kulkos suvarpė keturis odontologijos klinikos langų stiklus. Manoma, kad šaudyta iš pneumatinio ginklo.

Atliekami tyrimai dėl turto sugadinimo, kol kas įtariamieji nenustatyti.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder