Kęstutis Pūkas Seime nešiojosi ginklą

Kęstutis Pūkas Seime nešiojosi ginklą

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis pavedė Vadovybės apsaugos departamentui (VAD) išsiaiškinti, ar parlamentaras Kęstutis Pūkas galėjo į Seimą įsinešti ginklą, nors tai draudžiama.

Pasak V. Pranckiečio, pavedimą apsaugai patikrinti situaciją jis davė sulaukęs pranešimo iš žurnalistų, esą K. Pūkas gali turėti ginklą, bet darbo vietoje parlamentaro neberado. „Info TV“ trečiadienį pranešė, kad Seimo narys K. Pūkas parlamente laiko kovinį ginklą, jį taip pat patiki ir kitiems asmenims.

„Žiniasklaida pranešė, kad jis pats pasigyrė, mes pabandėme patikrinti, jį patį susitikti, paklausti, bet jo nebeaptikome Seime. Jis neturi teisės įsinešti į Seimą ginklo, niekas neturi teisės įsinešti. Paprašiau VAD, jei jis (K. Pūkas) yra, patikrinti, bet nebebuvo tuo metu Seime, kada ta žinia atkeliavo iki mūsų“, – BNS sakė V. Pranckietis.

Kaip pažymėjo parlamento vadovas, į Seimą draudžiama įnešti ginklą, turintiems yra sudarytos sąlygos palikti jį prieš įeinant į apsaugotas patalpas. „Įeidami, jei turi ginklą, yra kur palikti, bet negali neštis į Seimą“, – sakė V. Pranckietis.

„Aš jį visur nešiojuosi, aš jo negaliu nešioti niekur kitur. Jeigu aš jį turiu, aš jį turiu nešiotis“, – BNS ketvirtadienį sakė K. Pūkas, paklaustas, ar nešiojasi ginklą Seime.

Jis teigė savo kabinete parlamente turintis ir seifą, kur gali lankyti ginklą. K. Pūkas BNS teigė jau šešerius metus turintis ginklą, jo modelį jis atsisakė nurodyt. Parlamentaras teigė ginklą besinešiojantis užsikišęs už diržo.

Vadovybės apsaugos departamento vadovas Rymantas Mockevičius sako, kad Seimo nariai įeidami į parlamentą nėra tikrinami apsaugos darbuotojų, tačiau ginklo nešiotis negali. Jis nėra informuotas apie galimą incidentą.

„Tikrai nežinome, ar taip buvo, ar nebuvo, bet iš principo Seimo narys yra patikrinamas, o jeigu jis turi ginklą savigynai, tai ateidamas į Seimą (...) jis turi apsaugai palikti ginklą. Jeigu jis to nepadaro, jam gali grėsti ir iki licencijos atėmimo“, – BNS sakė R. Mockevičius.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder