Kelyje Pagėgiai-Klaipėda žuvo pareigūnas

Kelyje Pagėgiai-Klaipėda žuvo pareigūnas

Antradienį kelyje Pagėgiai-Klaipėda tarnybinis policijos automobilis pateko į eismo įvykį, kurio metu vienas pareigūnas žuvo, kitas buvo sužeistas.

Pranešimas apie įvykį gautas antradienį, 13.56 val.

Pirminiais duomenimis, Pagėgių sav., kelyje Pagėgiai-Klaipėda, iki Pagėgių likus 2-3 km, skubių siuntų tarnybos mikroautobusas, vairuojamas vyro (gimusio 1996 m.), lenkdamas kelkraštyje sustojusį sunkvežimį, kuris sustojo praleisti su švyturėliais priešpriešiais atvažiuojančio tarnybinio policijos automobilio, kliudė sunkvežimio galinę dalį, išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su tarnybiniu automobiliu „Škoda Yeti". 

Pareigūnai važiavo į iškvietimą Pagėgių gimnazijoje, kur mokinys išdaužė lango stiklą. 

Policijos departamentas nurodo, kad žuvęs pareigūnas - Tomas Srūgys, gimęs 1982 m. vasario 16 d. Pareigūno tarnybos stažas - 11 metų 11 mėnesių, tarnybinių nuobaudų neturėjo, ne kartą skatintas už gerus darbo rezultatus. T. Srūgys buvo vienas geriausių Tauragės apskr. policijos pareigūnų, 2016 m. nugalėjęs geriausio Tauragės apskrities viešosios policijos pareigūno konkurse ir atstovavęs savo apskritį respublikiniame konkurse.

Eismo įvykio metu sužeistas tyrėjas Darius Pleskevičius (gimęs 1973 m. ), kurio tarnybos stažas - 22 metai. Eismo įvykio metu pareigūnui lūžo šonkauliai ir pradurtas plautis, jis paguldytas į ligoninę.

Siuntų mikroautobuso vairuotojas patyrė kojos sužalojimus, nustačius kojos lūžį jis paguldytas į ligoninę.

Iš karto po nelaimės į įvykio vietą išsiųsti policijos psichologai, kurie bendravo su žuvusiojo artimaisiais, susitiko su Pagėgių policijos komisariato pareigūnais.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas, pirminiais duomenimis, eismo įvykio dalyviai buvo blaivūs.

Trečiadienį į Pagėgius vyksta policijos generalinis komisaras. Linas Pernavas ligoninėje aplankys sužalotą pareigūną, susitiks su komisariato vadovais ir kolektyvu.  

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder