Kelių policija žada sutramdyti motociklininkus

Kelių policija žada sutramdyti motociklininkus

Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos biuro pareigūnai, vadovaudamiesi Klaipėdos apskrities VPK viršininko patvirtintu planu dėl eismo kontrolės užtikrinimo, nuo gegužės 13 d. pradėjo suaktyvintą motociklininkų kontrolę vasaros sezono metu, naudodami neviešo patruliavimo metodus.

Pareigūnai aktyviai stebi ir tikrina motociklininkų susibūrimo vietas, informuoja apie sustiprintą kontrolę ir apie gyventojų ir automobilių vairuotojų nusiskundimus dėl motociklų vairuotojų pavojingo bei chuliganiško vairavimo, kada motociklais yra keliamas didžiulis triukšmas ir nesaugiai vairuojama.

Suaktyvintą motociklų vairuotojų kontrolę vykdyti padės ir 10 Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnų, kurie nuo birželio 1 d. iki rugpjūčio 31 d. patruliuos automobiliais ir motociklais, vykdys eismo kontrolę, užkardydami motociklininkų daromus KET pažeidimus bei tikrindami motociklininkų dokumentus.

Sustiprintos motociklininkų kontrolės keliuose metu šiandien Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos biuro pareigūnai, Klaipėdoje, Debreceno g., apie 09:30 val. užfiksavo motociklo „Yamaha YZF-R1“ vairuotojo padarytą KET pažeidimą, kada pastarasis, vairuodamas motociklą, važiavo ir dalyvavo eisme, kai ant motociklo nebuvo pritvirtintas valstybinio numerio ženklas. Motociklo vairuotojas buvo sustabdytas, apklaustas, už padarytą KET pažeidimą surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas ir nutarimu paskirta administracinė nuobauda pagal LR ATPK 123 str. 2 d., t. y. atėmimas specialiosios teisės vairuoti transporto priemones 2-jų mėnesių laikotarpiui. Tačiau tai dar ne viskas, kadangi norint susigrąžinti specialiąją teisę vairuoti transporto priemones, jaunuolis turės baigti papildomus vairuotojų mokymus.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder