Kelių gaidžiai pasijuto visagaliais

Kelių gaidžiai pasijuto visagaliais

Ilgąjį savaitgalį ilsėjosi ne visi. Klaipėdos apskrities ir Vilniaus kelių policininkams darbo davė „Formulės-1“ lenktynininkais pasijutę chuliganai.

Vėlų sekmadienio vakarą, kelios minutės po 22 valandos, Plungės rajone, Platelių miestelio Didžiojoje gatvėje, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato policijos pareigūnams nestojo stabdomas automobilis „Volvo S80“. Jo vairuotojas, padidinęs greitį, nuvažiavo. Persekiojant minėtą automobilį, kelio Pauošniai-Plateliai 10-ame kilometre, ties Beržoro kaimu, vairuotojas nepasirinko saugaus važiavimo greičio (automobilis lėkė maždaug 150 kilometrų per valandą) bei kelio vingyje nuvažiavo į pakelės griovį ir kelis kartus vertėsi. Per eismo įvykį sužalotas automobilio vairuotojas (gim. 1982 m.) (smilkinkaulio, pakaušio ir nosies kaulų lūžiai) ir kartu važiavęs jaunuolis (gim. 1995 m.) (daugybiniai veido, galvos, kūno nubrozdinimai ir sumušimai), abu paguldyti į Plungės ligoninę. Beje, dalis automobilio detalių vėliau rasta medžiuose maždaug keturių metrų aukštyje.

Trilerio aktoriais buvo priversti pasijusti ir sostinės policijos pareigūnai. Vakar ryte sostinės Savanorių prospekte jie įprastam patikrinimui bandė sustabdyti automobilį „Peugeot 407“, bet pastarasis padidino greitį ir nurūko. Policininkai puolė vytis.

Kirtimų gatvėje bėglys sustabdė mašiną, iš jos iššoko trys keleiviai, o vairuotojas iškart vėl ėmė važiuoti, trenkėsi į vilkiką ir vis tiek nurūko. Prie Grigiškių „Peugeot“ įsuko į mišką, kurio keliukais lėkė dar kelis kilometrus, kelis kartus trenkėsi į medžius. Pareigūnai peršovė dvi automobilio padangas, ir tik tada jis buvo priverstas sustoti. Tačiau vairuotojas toliau bandė priešintis, todėl prieš jį teko panaudoti elektrošoką.

Bėglys neturėjo jokių dokumentų, bet vėliau nustatyta, kad tai 1995 m. gimęs jaunuolis. Jis ėmė aiškinti, kad blogai jaučiasi, todėl buvo iškviesti medikai. Nors automobilyje rasta tuščių alkoholio butelių, vairuotojui nustatytas absoliutus blaivumas. Manoma, kad jis bandė pabėgti, nes neturėjo teisės vairuoti. Taip pat tebesiaiškinama, ar jis nebuvo vartojęs narkotikų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder