Kauno apygardos teisme - šiemet jau devintas nuosprendis dėl seksualinio nusikaltimo prieš mažametį

Kauno apygardos teisme - šiemet jau devintas nuosprendis dėl seksualinio nusikaltimo prieš mažametį

Už mažamečio asmens seksualinį prievartavimą ir tvirkinimą 64 metų jonaviškis V. P. už grotų turės praleisti penkerius metus. Toks nuosprendis šiam vyrui pirmadienį paskelbtas Kauno apygardos teisme.

Anot šio teismo atstovės Gintarės Veželytės, V. P. kaltintas tuo, kad 2013 m. rudenį Jonavos rajone ir Jonavoje, žinodamas, kad asmuo yra mažametis, ne vieną kartą sąmoningai atliko tvirkinimo veiksmus bei tenkino savo lytinę aistrą su mažamečiu prieš šio valią. Nors vyras savo kaltę neigė, bet teismas, atsižvelgdamas į specialistų išvadas, kaltinamojo, liudytojų parodymus, pripažino jį kaltu ir skyrė 5 metų laisvės atėmimo bausmę. Iš kaltinamojo taip pat priteista ir 4500 eurų neturtinės žalos atlyginimui.

Šis teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

"Tai - jau devintasis nuosprendis šiais metais, paskelbtas Kauno apygardos teisme, bylose, kuriose asmenys kaltinami mažamečių asmenų seksualiniu prievartavimu, žaginimu ar tvirkinimu. Kai kurie mažamečiai - atsitiktinės nepažįstamųjų aukos, kiti - buvo išnaudojami artimųjų. Šiuo metu yra nagrinėjamas dar 8 tokio pobūdžio bylos.

2014 metais Kauno apygardos teisme buvo išnagrinėta 12 tokio tipo bylų, kuriose aukos buvo mažamečiai", - sakoma teismo pranešime.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder