Kalvis vietoj kūjo pakėlė taurelę

Kalvis vietoj kūjo pakėlė taurelę

(1)

Policininkams įkliuvo naktį neblaivus su motoroleriu Karklėje besivažinėjęs Lietuvos kalvių sąjungos pirmininkas.

Šis pažeidimas užfiksuotas rugpjūčio viduryje Karklės festivalio metu, rugpjūčio 17-osios naktį, apie 1.30 val. Sustabdytą motorolerį "Piaggio" vairavo žinomas pajūrio kalvis ir šių amatininkų sąjungos pirmininkas Linas Leščiauskas.

Policininkams jis nepateikė nei vairuotojo pažymėjimo, nei motorolerio transporto registracijos dokumentų, be to, buvo neblaivus - jam nustatytas 0,72 promilės girtumas.

Kalvis teisinosi, jog visą dieną buvo nevalgęs ir vairavo išgėręs šiek tiek alkoholio, todėl nesitikėjo, kad viršijo leistiną ribą.

Už tai menininkas atsidūrė Klaipėdos rajono apylinkės teisme. Nagrinėjant administracinę bylą L. Leščiauskas pažeidimą pripažino, dėl to gailėjosi bei prašė neatimti vairuotojo pažymėjimo, kuris jam reikalingas darbo reikalais. To paties prašė ir Lietuvos kalvių sąjunga, nurodžiusi, jog pirmininkas nuolat dalyvauja parodose, simpoziumuose ir kalvystės pleneruose ne tik Lietuvoje, bet ir kitose valstybėse, tad teisės vairuoti atėmimas sutrukdytų jam reprezentuoti Lietuvos vardą užsienyje.

Vis dėlto teismas, priminęs, jog L. Leščiauskas anksčiau jau yra baustas už tokį patį pažeidimą, skyrė 1 250 litų baudą ir atėmė teisę vairuoti vienam mėnesiui. Šią nutartį per 20 dienų galima apskųsti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder