Kaltinamasis prekyba žmonėmis paleistas už užstatą.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas rugsėjo pabaigai atidėjo baudžiamosios bylos, kurioje du jaunuoliai kaltinami prekyba žmonėmis, sąvadavimu prostitucijai bei valstybės pareigūno papirkimu, nagrinėjimą. Be to, vienam teisiamųjų - Vaidui Glazauskui kardomąją priemonę suėmimą pakeitė kita - paleidimu už užstatą. Užstatą - 12 500 litų - sumokėjo teisiamojo tėvas. Kitam teisiamajam - Artūrui Alasauskui paliktas namų areštas. Šių metų sausio 2-osios naktį, - sakoma kaltinamojoje išvadoje, - Vaidas Glazauskas (gim. 1978 m.) ir Artūras Alasauskas (gim. 1973 m.) iš nenustatytų asmenų už 800 JAV dolerių įgijo dvi 1974 m. gimusias Baltarusijos pilietes Tatjaną Š. ir Tatjaną S. - įgijo tam, kad, seksualiai jas išnaudodami, versdami užsiimti prostitucija, gautų materialinę naudą. Merginos į Lietuvą buvo atgabentos prievarta.
Vasario 7 d. ONTT pareigūnai jas už vizų režimo pažeidimą sulaikė viename Nidos gatvės namo bute ir išsiuntė į Pabradės užsieniečių registracijos centrą.
Tą pat dieną Artūras Alasauskas vienam kriminalinės policijos ONTT Nusikalstamų susivienijimų tyrimų skyriaus inspektoriui pasiūlė kyšį - 200 JAV dolerių už tarpininkavimą, kad merginos būtų paleistos iš Pabradės užsieniečių registracijos centro.
Vasario 13 d., perduodant pinigus pareigūnui, per bendrą miesto VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos (ONTT) ir apygardos prokuratūros operaciją abu vaikinai buvo sulaikyti.
Vaikinai kaltinami ir tuo, kad iki to laiko, kol buvo sulaikyti, už atlyginimą nenustatytiems asmenims tarpininkavo, kad merginos suteiktų seksualines paslaugas: viena jų - du, kita - net septynis kartus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder