Justina Šikšniūtė buvo pasmaugta

Justina Šikšniūtė buvo pasmaugta

Antradienį Klaipėdos apygardos prokuroras Aurelijus Stanislovaitis pateikė naujausią informaciją apie uostamiestį ir visą Lietuvą sukrėtusio nužudymo aplinkybes.

A. Stanislovaitis paviešino gautas teismo medicinos ekspertizės išvadas, kurios išsklaidė abejones dėl merginos žūties.

Specialistų pateiktos išvados pakeitė pirminę teismo medikų pateiktą išvadą dėl mirties priežasties.

"Tyrimo pradžioje buvo informuojama, kad mirties priežastis - sušalimas, atlikus papildomus histoliginius tyrimus paaiškėjo, kad mergina mirė nuo pasmaugimo", - šnekėjo prokuroras.

Jis tvirtino, kad tai nėra esminis pasikeitimas byloje, kadangi ant merginos kūno rasta smaugimo ir sušalimo požymių.

A. Stanislovaitis tvirtino, jog viešojoje erdvėje įtariamojo advokato perteikiama pozicija nesitvirtina. Tiriant bylą yra gaunami visiškai priešingi duomenys, nei pateikia įtariamai merginą išprievartavęs ir nužudęs Šilutės rajono gyventojas Valdas Jankauskas.

Neseniai įtariamajam buvo paskirta ambulatorinė psichiatrinė ekspertizė, tačiau įtariamasis vengė atsakinėti į klausimus, todėl šiuo metu planuojama kreiptis į teisėja, kad būtų paskirta stacionari psichiatrinė ekspertizė specializuotoje įstaigoje Utenoje.

Psichinės būklės vertinimas reikalingas norint tęsti teisminį procesą, kadangi reikia nustatyti ar vaikinas yra pakaltinamas.

Žiauriai nužudytos merginos istorija visą Lietuvą sukrėtė praėjusių metų pabaigoje. 20-metė studentė Justina Šikšniūtė lapkričio 17 dieną išvyko iš Priekulės į bendrabutį Klaipėdoje, tačiau jo taip ir nepasiekė.

Merginą vežęs V. Jankauskas tapo pagrindiniu įtariamuoju, tačiau po nusikaltimo jis elgėsi lyg niekur nieko. Net ir tapęs įtariamuoju jis klaidino tyrėjus: melavo, jog merginos kūną įmetė į Minijos upę, tačiau pareigūnai merginos kūną rado netoli įtariamojo namų - Macikų kaime.

Manoma, kad mergina buvo išprievartauta netoli Priekulės, kur pareigūnai rado išmėtytos merginos daiktus. Įtariama, kad toje vietoje vyko grumtynės su mergina, kurią vėliau įtempęs į mašiną V. Jankauskas nuvežė į Macikus.

V. Jankauskui gresia laisvės atėmimo bausmė iki gyvos galvos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder