Jurgiui Kažiui - dar vienas antausis

Jurgiui Kažiui - dar vienas antausis

Už pareigūno vardo pažeminimą iš posto atleistam buvusiam Palangos policijos vadovui Jurgiui Kažiui teisme nepavyko įrodyti, jog viršininkas, nepatenkinęs jo prašymo iš darbo išeiti savo noru, pasielgė neteisėtai.

Klaipėdos apygardos administracinis teismas vakar atmetė J. Kažio ieškinį, kuriuo jis prašė panaikinti Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovo sprendimą nepatenkinti minėto jo prašymo. Tokiu atveju jis išsaugotų pareigūnams priklausančias socialines garantijas.

Jų J. Kažys neteko, kai iš pareigų buvo pašalintas už tai, jog pažeidė Vidaus tarnybos statutą bei pareigūno priesaiką. Tai paaiškėjo po tarnybinio patikrinimo. Buvęs kurorto policijos viršininkas pastarąjį įsakymą skundė Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui ir siekė grįžti į tarnybą, bet jo skundas buvo atmestas.

Postą J. Kažiui kainavo 2010-ųjų spalio 14-osios vakaro istorija. Tąkart, po kelyje tarp Klaipėdos ir Palangos įvykusios avarijos, uniformuotas J. Kažys aiškinosi įvykio aplinkybes ne tik su jo dalyviais, bet ir policijos patruliais. Blaivumą tikrintis jis atsisakė, tačiau vėliau ligoninėje vyrui buvo nustatytas 2,03 promilės girtumas.

Beje, iš pradžių manyta, kad pareigūnas pats sukėlė avariją, tačiau jam pavyko įrodyti, jog prie automobilio "Dodge Grand Caravan" vairo sėdėjo vyriškio draugė Salomėja Rubinienė.

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder