JK deportavo tris itin žiaurius nusikaltėlius lietuvius atgal į tėvynę

JK deportavo tris itin žiaurius nusikaltėlius lietuvius atgal į tėvynę

Du prievartautojai ir vienas už žmogaus kankinimą teisti lietuviai privačiu lėktuvu iš Jungtinės Karalystės buvo deportuoti į Lietuvą, šiems baigus vykdyti savo bausmes.

Portalo Dailymail.co.uk duomenimis, JK vidaus reikalų sekretorė Priti Patel pasinaudojo esamomis ES laisvo žmonių judėjimo taisyklėmis, leidžiančiomis dėl „viešojo saugumo“ priežasčių išsiųsti žmones iš šalies.

Visi trys kaltinamieji buvo įkalinti dėl skirtingų nusikaltimų, tarp kurių buvo Nerijus Radavičius, kuris Aberdynšyre esančiame ūkyje išprievartavo 32 metų moterį ir savo nusikaltimą nufilmavo. Kartu su dviem savo bendrais lietuvis po praleisto vakaro naktiniame klube atviliojo merginą į ūkį, kuriame įvykdė šlykštų nusikaltimą.

Nors iš pradžių N. Radavičius savo kaltę neigė, jam vis tiek buvo paskirta 4 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Kitas išskraidintas nusikaltėlis – 36 metų Tomas Paplauskas. Jis atsėdėjo 6 metus iš skirtų 13 metų kalėjime už 19-metės išprievartavimą, šiai išėjus iš naktinio klubo Telfordo miestelyje. Jis po įvykdyto nusikaltimo ją dar apvogė. Įvykio liudininkai tvirtino matę T. Paplauską kartu su savo sėbru plekšnojant vienas kitam per nugaras jiems paliekant nusikaltimo vietą.

Trečias nusikaltėlis – 52 metų Vidas Aleksandravičius, kuris 2017 m. buvo nubaustas 10 metų kalėjimo bausme už narkotikų norėjusio įsigyti žmogaus įkalinimą ir kankinimą Gainsboro miestelyje. Pasak laikraščio „Gainsborough Standard“, 2015 m. auka buvo pakartotinai spardoma ir mušama, o galiausiai prirakinta ir kankinama narkotikų prekeivio namuose.

Norint deportuoti šiuos nusikaltėlius, vidaus reikalų sekretorė privalėjo užsakyti privatų lėktuvą, užtikrinant realią galimybę atsikratyti šių žmonių. Nors ES įstatymai suteikia tam tikrą apsaugą nuo deportacijos, Europos Ekonominės Erdvės (EEE) valstybių gyventojai gali būti deportuojami dėl visuomenės saugumo priežasčių.

Nuo 2010 m. JK valdžia jau yra deportavusi per 52 tūkst. nusikaltėlių.

„Visuomenei jau giliai įgriso visi tie nusikaltėliai užsieniečiai, kurie atvyksta čia ir pakliūna į kalėjimą“, – portalui „The Sun“ teigė konservatorių parlamentaras Philipas Daviesas. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder