Jaunuosius politikus pamokė teismas

Jaunuosius politikus pamokė teismas

Viešai palaikymo akciją neramumų draskomai Ukrainai deklaravę Klaipėdos jaunųjų konservatorių lygos nariai už tai buvo priversti stoti prieš teismą.

Jie teisėsaugos akiratyje atsidūrė po to, kai gruodžio pradžioje Liepų gatvėje, prie savivaldybės pastato, organizavo palaikymo akciją į Europos Sąjungą siekiančiai įstoti Ukrainai. Dvi dešimtys jaunuolių laikė užrašą "We need Ukraine", nusifotografavo ir nuotrauką išplatino internete. Tai ir buvo jaunųjų konservatorių klaida - fotografiją pastebėjusi viena klaipėdietė apie tai informavo policiją.

Pareigūnai, įvertinę visas aplinkybes, akcijos organizatoriams surašė protokolus dėl susirinkimų ir kitų masinių renginių tvarkos pažeidimo - jaunieji konservatoriai privalėjo apie tai raštu informuoti savivaldybę, mat susirinko daugiau kaip 15 žmonių.

Už tokius pažeidimus teisės aktai numato 100-1000 litų baudą arba areštą iki 30 parų.

Vakar šį poelgį įvertinęs Klaipėdos miesto apylinkės teismas tokių griežtų bausmių organizatoriams neskyrė: Tomas Meškinis (vienas iš konservatorių partijos Klaipėdos skyriaus Atrankos komiteto kandidatų į merus), Mantas Macikas ir Andrius Petraitis atsipirko įspėjimais.

"Tiesiog norėjome palaikyti Ukrainą, pasakyti, kad jai reikia mūsų. Susirinko bendraminčiai, jaunuoliai, vertinantys demokratiją. Viskas įvyko labai greitai ir ramiai. Žinią apie akciją pranešėme Ukrainai, Europos Sąjungai, jie tai įvertino. Mus įskundė kažkokie "svieto lygintojai", kuriems viskas atrodo blogai. Teismo įspėjimus laikome gera pamoka - kitą kartą būsime apdairesni. Tik kyla klausimas - kur ta deklaruojama demokratija", - po nutarties paskelbimo sakė M. Macikas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder