Jaunuolio nužudymu įtariamas asmuo - teistas už brolio nužudymą

Jaunuolio nužudymu įtariamas asmuo - teistas už brolio nužudymą

Policijai pavyko rasti tris asmenis, kurie įtariami trečiadienį Palangoje įvykdytu žiauriu jaunuolio nužudymu. Tačiau iš trijų asmenų kol kas pagrindiniai kaltinimai metami 1971 m. gimusiam vyrui, jau anksčiau teistam už nužudymą.

Ketvirtadienį Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate (AVPK) apie situaciją plačiau kalbėjo jos viršininkas Alfonsas Motuzas.

Pasak jo, Palangoje, Ligoninės gatvėje, 1995 m. gimusio jaunuolio kūną miškelyje aptiko šunį vedžiojęs asmuo, kuris ir pranešė apie galimai įvykdytą nusikaltimą. Į įvykio vietą buvo išsiųsti kriminalistai, kinologai. Policija įtariamuosius rado praėjus 4-5 val.

"Pareigūnai nustatė smurtinę mirtį. Lavonas buvo su daugybinėmis durtinėmis žaizdomis. Iš jų keletas buvo į širdies ir kaklo sritį. Visos žaizdos buvo mirtinos. Vyriškis buvo nuogas, tik su apatiniais. Rastas miškelyje, netoli kelio. Įvykio vieta buvo aptverta ir pradėtos kelti versijos. Palangos pareigūnams asmuo lyg ir buvo matytas. Apie vaikino mirtį buvo pranešta jo draugei. Ji vyriškį ir atpažino, netgi atpažino jam pirktus apatinius. Dėl to pareigūnams abejonių dėl vyro tapatybės nekilo", - sakė A. Motuzas.

Teigiama, kad jaunuolis, kaip ir pagrindinis įtariamasis, neturėjo nuolatinės gyvenamosios vietos. O štai kiti du įtariamieji - 1984 m. gimusi moteris ir 1979 m. gimęs vyras - glaudėsi socialiniame būste.

Auka buvo apsistojusi netoli nužudymo vietos, apleistame name. Asmuo anksčiau buvo ne kartą teistas už vagystes. Paskutinį kartą vyriškiui teko atsakyti už nežymų sveikatos sutrikdymą. Jis buvo našlaitis, vaikystėje gyveno ir augo vaikų globos namuose.

Pasak A. Motuzo, prie pagrindinio įtariamojo nuvedė poros pateikti parodymai. Trijulė nužudymo išvakarėse girtavo. Pirmų apklausų metų įtariamieji buvo pagiringi.

"Nužudymą įvykdęs asmuo, būdamas neblaivus, galimai prisiminė praeities nuoskaudas. Norėdamas suvesti sąskaitas, išsiruošė pas auką. Vyriškis buvo užpultas lovoje ir ištemptas į lauką. Prieš jį buvo naudojamas smurtas. Negalime patvirtinti, kad prie nužudymo prisidėjo ir pora. Tačiau pagrindinis įtariamasis su savimi turėjo peilį. Tikėtina, kad jis nusikaltimą ir įvykdė. Lauke vyko grumtynės, auka bandė bėgti, tačiau buvo parversta ant žemės ir mirtinai sužalota. Nužudymas galėjo įvykti naktį, apie 2-3 valandą", - sakė Klaipėdos AVPK viršininkas.

A. Motuzo teigimu, policijai abejonių dėl įtariamojo galimai įvykdyto nužudymo nekelia nusikaltimo vietoje palikti pėdsakai ir vyriškio praeitis - jis buvo ne kartą teistas. Prieš penkerius metus pagrindinis įtariamasis grįžo iš įkalinimo įstaigos, kurioje 12 metų sėdėjo už savo brolio nužudymą. Pasak AVPK viršininko, tąkart nužudymas buvo įvykdytas labai panašiomis aplinkybėmis.

Pagrindinis įtariamasis buvo rastas savo darbo vietoje, vienoje metalo supirktuvėje Palangoje. Jam buvo suteiktas laikinas būstas, kur tą vakarą trijulė ir girtavo. Visi trys sulaikyti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder