Jaunimas svaigsta nuo draudimų.

Praėjusį ketvirtadienį prevencinę programą "Nesiūlyk man svaigalų - mane svaigina jaunystė" vykdanti Klaipėdos Vyriausiojo policijos komisariato Savivaldybių policija surengė reidą uostamiesčio gatvėse.
Jo metu užfiksuota 14 prekybos tabako gaminiais bei svaigiaisiais gėrimais taisyklių pažeidimų.
Kitaip sakant, nustatyta 14 atvejų, kai nepilnamečiai norėjo nusipirkti cigarečių bei alaus įvairiose prekybos vietose.
"Korektiški" pardavėjai arba apskritai nesidomėjo pirkėjo amžiumi, arba jo atsisakymą pateikti moksleivio ar studento pažymėjimą, matyt, vertino kaip teisėtą neva pilnamečio pasipiktinimą tokiu prašymu...
Kadangi ketvirtadienio vakaras nebuvo vasariškai šiltas, lauke laiką leidžiančių paauglių būrelių nebuvo daug.
Prie Dramos teatro įėjimo sėdėję paaugliai lošė kortomis. Azartinių žaidimų mėgėjai iš inspektorės susilaukė tik patarimo nestiprinti jaunatviško entuziazmo svaigalais...
Tuo tarpu kioskų tikrinimai bergždi nebuvo.
Akcija "Nesiūlyk man svaigalų - mane svaigina jaunystė" vykdoma jau antrus metus. Vasarą tai itin aktualu: jaunimas poilsiauja ir įvairiausiais būdais siekia atsipalaiduoti...
Akcijos metu griežčiau kontroliuojama prekyba tabaku bei svaigiaisiais gėrimais, baudžiama už alkoholinių gėrimų vartojimą viešosiose vietose.
Pasak Savivaldybių policijos Prevencijos skyriaus komisaro Kazimiero Sinkevičiaus, sudėtingiausia yra užregistruoti padaryto pažeidimo faktą. Nepaisant to, kiekvieno reido metu pažeidimų nustatoma nemažai.
Beje, pastebima tendencija, jog šiemet, palyginti su praėjusiais metais, tokių pažeidimų daugėja.
Vien tik Klaipėdos miesto 2-ojo policijos komisariato nepilnamečių reikalų inspekcijos skyriuje per pirmąjį šių metų pusmetį užregistruoti 62 pažeidimai, pernai per tą patį laikotarpį - 42.
Taigi akivaizdu, kad kioskų ir parduotuvių darbuotojai savo veiklos aktyvumu nenusileidžia policininkams... O jaunimui priešinimasis įvairiems draudimams tėra tik dar viena būdas išreikšti savo maištingą prigimtį.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder