Jaunasis recidyvistas kasdien ritasi vis žemyn

Jaunasis recidyvistas kasdien ritasi vis žemyn

Vos 21 metus spėjęs nugyventi iš Šilutės rajono kilęs Ramūnas Krivičius vakar išklausė jau dešimtąjį teismo nuosprendį. Tačiau „jubiliejinė“ laisvės atėmimo bausmė yra vieni niekai palyginti su tuo, kas šiam recidyvistui gresia už daug sunkesnį nusikaltimą, kuriuo jis įtariamas - trylikametės mergaitės išžaginimą.

Vakar Klaipėdos miesto apylinkės teismas R. Krivičių už plėšimą nuteisė kalėti pusantrų metų. Bausmę jis atliks pataisos namuose. Be to, privalės savo aukai atlyginti 345 litais įvertintą turtinę ir 1000 litų neturtinę žalą.

Dešimtąjį teistumą R. Krivičius uostamiestyje užsidirbo praėjusių metų gruodžio 3 d., praėjus vos savaitei, kai buvo paleistas iš įkalinimo vietos Pravieniškių pataisos namuose.

Tik už plėšimus bei vagystes teistas jaunuolis užpuolė į muzikos mokyklą einantį mažametį ir grasindamas jį suspardyti atėmė mobiliojo ryšio telefoną.

Tą patį vakarą telefoną nusikaltėlis už 100 litų pardavė UAB „Amikas“ priklausančiame lombarde. Pastarojo darbuotojui jokių įtarimų dėl to nekilo, net ir R. Krivičiui pateikus paleidimo iš laisvės atėmimo vietos dokumentą.

Gautus pinigus nuteistasis išleido pirkdamas alkoholinius gėrimus.

Teismas konstatavo, kad R. Krivičius ne tik nepadarė jokių išvadų iš ankstesnių teistumų, bet ir toliau pažeidinėja įstatymus. Todėl jam, kaip nusikalstamo gyvenimo būdo nenorinčiam keisti recidyvistui, būtina skirti realų laisvės atėmimą.

Į pataisos namus R. Krivičius iškeliaus nuosprendžiui įsiteisėjus.

Tačiau jau visai netrukus šis jaunas nusikaltėlis gali išklausyti dar vieną Temidės verdiktą, kuris jam, jei bus įrodyta kaltė, duris į laisvę užtrenks gerokai ilgesniam laikui.

Įtariama, kad praėjus kelioms dienoms po minėto apiplėšimo, R. Krivičius uostamiestyje nuskriaudė dar vieną mažametį asmenį.

Gruodžio 14 d., taip pat pietiniame miesto rajone, užpulta vakare iš būrelio namo ėjusi trylikametė mergaitė. Atėmęs mobilųjį telefoną ir apie 10 litų, išgama aukos nepaleido ir nusitempęs mažametę į atokesnę vietą ją išžagino.

Šiuo nusikaltimu įtariamas R. Krivičius sulaikytas po kelių dienų Šilutės rajone. Tai būtų pavykę padaryti gerokai greičiau, tačiau prieš tai Žemaičių Naumiesčio gyvenvietėje esančiose savo mamos ir patėvio namuose užkluptas įtariamasis, padedamas artimųjų, sugebėjo pabėgti.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder