Išniokotas Klaipėdoje tragiškai žuvusio modelio kapas

Išniokotas Klaipėdoje tragiškai žuvusio modelio kapas

Vagys nuniokojo Vilniaus Sudervės kapinėse esantį kolumbariumą. Sugadintos net 23 amžinojo poilsio vietos, tarp jų ir Klaipėdoje tragiškai žuvusios Dovilės Didžiūnaitytės.
„Nupjaustyti visi papuošimai. Ant Dovilės antkapio buvo amžinos ugnelės žvakidė ir vazelė. Tai nupjaustyta. Taip išplėšti 23 kapai, – DELFI pasakojo Dovilės dėdė Arūnas Pakulevičius. – Kažkokie vandalai niokojo visą kolumbariumą.“

A. Pakulevičiaus tikinimu, vagis domino tik papuošimai. „Plokštės nesudarkytos, tik viskas nupjaustyta. Matosi nupjauti varžteliai. Prie kitų kapų taip pat viskas nupjaustyta, visi papuošimai nudraskyti, nulupti. Viskas tiesiog tuščia“, – apibūdino A. Pakulevičius.

Pasidomėjus, ar pašnekovas galėtų įvardyti padarytą žalą, šis skaičiavo šimtais. „Papuošimai ant Dovilės kapo kainavo tris šimtus. Manau, kad ir kitų kapų papuošimai kainavo panašiai. Šie papuošimai yra brangūs“, – teigė Arūnas.

Pokalbio metu A. Pakulevičius lankėsi Sudervės kapinėse, fotografavo nuniokotą kolumbariumą. Vėliau kreipėsi į policiją.

DELFI žiniomis, policija jau yra gavusi dar kelių nukentėjusių žmonių pareiškimus. Vienas iš nukentėjusių žmonių pranešė, jog dar kovo 10-ąją kolumbariumas buvo tvarkingas. Pirmieji nukentėję asmenys vagystes pastebėjo penktadienį, kovo 17-ąją.

Vagių nuniokotas kolumbariumas Sudervės kapinėse

Sudervės kapinėse amžinojo poilsio atgulusi Dovilė tragiškai žuvo praėjusių metų lapkričio pabaigoje. Mergina buvo rasta iškritusi iš 14 viešbučio aukšto Klaipėdoje.

Dėl įvykio iki šiol vyksta tyrimas, tačiau neseniai paaiškėjo, jog kartu buvusiam Ričardui Pinikui pareikšti įtarimai. Šiuo metu jis – vienintelis asmuo, kuriam pareikšti kaltinimai šioje byloje, tačiau tai gali kisti.

„Ričardui Pinikui yra pareikšti įtarimai dėl privedimo prie savižudybės“, – DELFI vasario pabaigoje patvirtino žuvusios merginos šeimai atstovaujantis advokatas Gintaras Černiauskas. Anot jo, viskas dar gali keistis, viskas priklausys nuo surinktų įrodymų.

„Dar trūksta tam tikros medžiagos, kuri irgi gali turėti reikšmės priimant sprendimą“, – teigė advokatas.

Kiek anksčiau paaiškėjo, jog mergina žuvo būdama apsvaigusi nuo alkoholio ir kelių rūšių galimai narkotinių medžiagų – tai paaiškėjo atlikus kraujo tyrimus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder