Išardyta besiformuojanti narkotikų verslo grupuotė

Išardyta besiformuojanti narkotikų verslo grupuotė

Klaipėdoje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl Klaipėdos apskrityje besiformavusios nusikalstamos grupuotės.

Įtariama, kad vienos uostamiesčio kolegijos studentas ne tik platino, bet ir augino kanapes. Susitikimus su kvaišalų pirkėjais jis organizuodavo prie kolegijos bendrabučio. Pas įtariamuosius rasti labai dideli narkotikų kiekiai, kurių "gatvės" vertė viršija 50 tūkst. eurų.

Klaipėdos AVPK nuotr.

Keturi ikiteisminiai tyrimai buvo atskirti iš pagrindinės bylos ir perduoti į teismą. Iš viso baudžiamojon atsakomybėn patraukta vienuolika 18-27 metų amžiaus Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono, Plungės, Kretingos, Skuodo, Telšių bei Šilutės rajonų gyventojų.

Pas 1983 metais gimusį Kretingos rajono gyventoją Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai paėmė daugiau nei 5 kg kanapių - jis slėpė narkotikus eglyne ties tėvų namu.

Klaipėdos AVPK nuotr.

Įtariamasis suimtas, laikinai apribotos jo nuosavybės teisės į, įtariama, nusikalstamu būdu gautus pinigus. Kitiems asmenims, pasak Klaipėdos apskrities policijos pranešimo, paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Klaipėdos AVPK nuotr.

Lietuvos baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 15 metų. Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą nepilnamečiams numato laisvės atėmimą nuo 3 iki 12 metų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder