Iš Vilniaus oro uosto - į areštinę

Iš Vilniaus oro uosto - į areštinę

Vilniaus oro uoste VSAT pareigūnai sulaikė iš Jungtinės Karalystės parskridusį klaipėdietį, kuris Lietuvoje yra įtariamas nusikaltimo padarymu.

Trečiadienį Vilniaus oro uoste dirbę pasieniečiai tikrino reisu iš Liverpulio atvykusių keleivių dokumentus. Kontrolės metu paaiškėjo, kad 26 metų Klaipėdos gyventojas gimtinėje turi nemalonumų su teisėsauga. Nusikaltimo padarymu įtariamo vyro paiešką šių metų birželio pabaigoje paskelbė Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Keleivį pasieniečiai sulaikė ir apie tai pranešė paieškos iniciatoriui. Tą pačią dieną sulaikytasis perduotas atvykusiam uostamiesčio policijos konvojui.

Pasak Vilniaus oro uoste dirbančių VSAT pareigūnų, tokių sulaikymų metų pabaigoje visada padaugėja dėl išaugusio keleivių srauto, mat prieš didžiąsias šventes užsienyje uždarbiaujantys lietuviai skuba namo arba giminės Lietuvoje vyksta lankyti emigrantų.

Iš viso šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 645 asmenis, kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos ir užsienio šalių teisėsaugos institucijos. Iš jų 312 ieškomųjų įkliuvo Lietuvos oro uostuose, 152 – pasienyje su Baltarusija. Pagal pilietybes tarp sulaikytųjų daugiausiai yra Lietuvos (408), Kirgizijos (61), Baltarusijos (58) ir Rusijos (56) piliečių. Iš viso pasieniečiai sulaikė 18-os valstybių piliečius, kurių ieškojo teisėsaugininkai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder