Iš tarnybos atleisti nuo kolegų sprukę Druskininkų užkardos pasieniečiai

Iš tarnybos atleisti nuo kolegų sprukę Druskininkų užkardos pasieniečiai

Iš tarnybos atleisti keturi Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai, kuriuos prieš dvi savaites su neteisėtai įsigytomis cigaretėmis sulaikė kolegos iš Imuniteto poskyrio. Be to, teismas dėl nelegalaus rūkalų gabenimo jiems skyrė baudas po pusantro tūkstančio eurų.

Antradienį laikinai Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės vado pareigas einantis Remigijus Švelnia po atlikto tarnybinio patikrinimo įsakė iš tarnybos atleisti keturis Druskininkų užkardos pareigūnus. 39 ir 43 metų jaunesnieji specialistai bei 35 ir 46 metų vyresnieji pasieniečiai atleisti už pareigūno vardo pažeminimą.

Vienas atleistųjų vidaus tarnyboje buvo ištarnavęs daugiau kaip 14 metų, du jo kolegos - po 21 metus, dar vienas - daugiau kaip 23 metus. Pastarieji trys buvo įgiję teisę į pareigūnų pensijas. Dabar jie tokią galimybę prarado.

Be to, dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo bei gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Druskininkų apylinkės teismas pirmadienį šiems keturiems asmenims skyrė administracines baudas po 1450 eurų.

Druskininkų užkardos pareigūnai buvo sulaikyti rugsėjo 21-osios vakarą. Tuomet VSAT Varėnos rinktinės Imuniteto poskyrio pasieniečiai ties Druskininkų savivaldybės Švendubrės kaimu patikrinti sustabdė kurorto link važiavusį skiriamaisiais VSAT ženklais pažymėtą tarnybinį mikroautobusą "Renault Traffic". Ši vieta yra netoli tarptautinio Raigardo kontrolės punkto.

Po to, kai link šios transporto priemonės pradėjo artėti Imuniteto poskyrio pasieniečiai, mikroautobusą vairavęs 35-erių Druskininkų užkardos vyresnysis pasienietis staiga vėl pradėjo važiuoti. Trumpų gaudynių metu pastebėta, kaip pro mikroautobuso langą į šalikelę nuskriejo trys kuprinės.

Imuniteto poskyrio pasieniečiams "Renault Traffic" sustabdžius paaiškėjo, kad juo po tarnybos Raigardo punkte į Druskininkų užkardą vyko penki VSAT pareigūnai. Kiekvienoje iš trijų per langą išmestų ir vienoje mikroautobuse likusioje kuprinėse Imuniteto poskyrio pasieniečiai rado nuo 150 iki 200 pakelių rūkalų be banderolių. Iš viso aptikta 720 pakelių cigarečių. Kuprinės priklausė mikroautobusu po tarnybos vykusiems 39 ir 43 metų jaunesniesiems specialistams bei 35 ir 46 metų vyresniems pasieniečiams.

Nustatyta, kad šie tabako gaminiai buvo įsigyti Raigardo punkte veikiančioje bemuičių prekių parduotuvėje. Joje apsipirkti gali tik iš Lietuvos išvykstantys ir valstybės sieną kertantys asmenys.

Vienam pasieniečiui, po pamainos irgi vykusiam tarnybiniu mikroautobusu, Imuniteto poskyrio pareigūnai priekaištų neturėjo.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder