Iš kelionės autobusu - be blužnies

Iš kelionės autobusu - be blužnies

Liūdnai kelionė miesto maršrutiniu autobusu baigėsi pusamžei klaipėdietei - po staigaus stabdymo griuvusi ir susižalojusi moteris atsidūrė ligoninėje. Maža to, nukentėjusioji teigia, kad vietoj pagalbos iš vairuotojo sulaukė įžeidinėjimų.

Incidentas įvyko lapkričio 16-osios vakare, apie 20 val., 1-ojo maršruto autobuse. Jam staigiai stabdžius nuo kėdės nukrito, į metalinį strypą trenkėsi ir ant grindų pargriuvo Danutė Kulešienė.

Ligoninėje nustatyta, kad keleivei lūžo šonkauliai, sumušti plaučiai, moteris, kurią teko reanimuoti ir skubiai operuoti, neteko 3 litrų kraujo, jai teko pašalinti blužnį.

"Sakė, kad aš girta, liepė keltis, neapsimetinėti, vadino draudimo išmokos norinčia simuliante. Į pagalbos šauksmą nereagavo, liepė išlipti. Mane pakėlė kažkokie vyriškiai, pati išsikviečiau medikus, net šiems jis nepadėjo. Nesuprantu, kaip žmonės gali būti tokie beširdžiai", - apie vairuotojo elgesį pasakojo iki šiol ligoninėje gydoma klaipėdietė.

Dėl jos patirtų traumų medikai informavo policiją, ligonę sekmadienį buvo aplankę patruliai, kurie pranešė, jog nukentėjusioji lauktų tyrėjo. Gali būti, jog dėl įvykio bus pradėtas ikiteisminis tyrimas.

"Sieksiu, kad būtų iškelta byla. Juk netekau organo, nežinau, kada atsigausiu po tokios traumos. Vadina mane girtuokle, nors esu visiška abstinentė ir tą vakarą buvau tikrai blaivi", - sakė vienoje iš uostamiesčio ligoninių dirbanti D. Kulešienė.

Prasidėjus tyrimui moteris norėtų, kad atsilieptų šį įvykį matę liudininkai - ją pakėlę vyrai ir dar vienas žmogus, kurio akivaizdoje nukentėjusiąją išvežė medikai.

Pasak maršrutą aptarnaujančio Klaipėdos autobusų parko direktorės Jelizavetos Daugininkienės, apie minėtą įvykį autobuso vairuotojas pranešė dispečerei, o pati keleivė ar jos atstovai į bendrovę nesikreipė.

"Įprastai tokiais atvejais nuostolių patiria Valstybinė ligonių kasa, kuriai išlaidas atlygina draudimas. Teisme su nukentėjusiąja tektų susitikti tuomet, jeigu ji prašytų atlyginti neturtinę žalą, tačiau su tuo iki šiol nesame susidūrę", - teigė parko vadovė.

Klaipėdos apskrities VPK interneto tinklalapyje antradienį išplatintas prašymas autobuso vairuotoją bei asmenis, mačiusius šį įvykį ar turinčius naudingos informacijos, atvykti į Kelių policijos biurą (Šermukšnių g. 10) 308 kabinetą arba paskambinti telefonu (8-46) 354 449.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder