Iš įmonės 200 tūkstančių eurų pasisavinęs klaipėdietis stos prieš teismą

Iš įmonės 200 tūkstančių eurų pasisavinęs klaipėdietis stos prieš teismą

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdyba kartu su Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame uostamiesčio įmonės vadybininkas įtariamas sukčiavimu, daugiau nei 200 tūkst. Eur bendrovės turto pasisavinimu ir bendrovės klientų pinigų išviliojimu apgaule.

Ikiteisminis tyrimas dėl 31 metų klaipėdiečio nusikalstamų veikų pradėtas dar 2014 metais, tačiau vyras dar anksčiau išvyko į JAV ir ten nuo teisėsaugos slapstėsi beveik penkerius metus, kol praėjusių metų pabaigoje pagal teisinės pagalbos sutartį buvo sugrąžintas į Lietuvą.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad įtariamasis, dirbdamas jau bankrutavusios įmonės Klaipėdos padalinio vyriausiuoju vadybininku, galimai pasisavino įmonės turtą – statybines medžiagas už daugiau nei 190 tūkst. Eur. Tuo pat metu dirbdamas vadybininku kitoje taip pat bankrutavusioje Klaipėdos bendrovėje, jis galimai pasisavino bendrovei priklausančias pinigines lėšas – klientų pinigus už statybines medžiagas – daugiau nei 12 tūkst. Eur. Be to, išsiaiškinta, kad klaipėdietis apgaule iš kelių fizinių asmenų gavo avansu pinigus už prekes, kurių pirkėjams nepateikė.

Dar 2014 metų vasarą į uostamiesčio bendrovę kreipėsi klientai, kurie per minėtą asmenį buvo užsakę prekes, tačiau jų taip ir negavo. Bendrovės direktorius įteikė raštišką nurodymą vadybininkui pasiaiškinti dėl statybinių medžiagų dingimo, tačiau šis vietoj paaiškinimo nusipirko sau ir savo šeimai lėktuvo bilietus ir išvyko gyventi į Jungtines Amerikos Valstijas. Įtariamąjį pargabenus į Lietuvą, jam skirta kardomoji priemonė – suėmimas, kuri vėliau pakeista į intensyvią priežiūrą.

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorui surašius kaltinamąjį aktą, byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Maksimali bauda už didelės vertės svetimo turto pasisavinimą pagal Baudžiamąjį kodeksą – laisvės atėmimas iki 10 metų. Sukčiavimas baudžiamas laisvės atėmimu nuo 3 iki 8 metų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder