Indonezijoje sulaikytas narkotikus gabenęs lietuvis

Indonezijoje sulaikytas narkotikus gabenęs lietuvis

Indonezijos muitinės pareigūnai teigia sulaikę lietuvį – Mindaugą Veriką – kuris į šalį bandė įvežti 3,29 kilogramo metamfetamino, skelbia „Jakarta Post“.

Teigiama, kad kontrabandininkas buvo sulaikytas atvykęs į Šiaurės Sumatroje esantį Kualanamu tarptautinį oro uostą. Vietinės muitinės padalinio vadovas Sisvo Suharto (Siswo Suharto) duomenimis, patikrinus M. Veriko bagažą rentgeno aparatu, buvo rasti paketai su narkotinėmis medžiagomis.

„Po patikrinimo pareigūnai rado kristalinės medžiagos fragmentų, įtariama metamfetamino, kurį įtariamasis slėpė keturiuose krepšiuose. Sidabriniame krepšyje buvo beveik 449 gramai, raudoname – 406 gramai, rudame – 415 gramų. Dar 2 020 gramų buvo slepiama rudame krepšyje“, - spaudai sakė S. Suhartas.

Anot pareigūno, laboratoriniai tyrimai parodė, kad lietuvio gabentas metamfetaminas buvo aukščiausios kokybės, vietiniai tokį vadina „šabu-šabu“ (shabu-shabu). Skelbiama, kad įtariamasis yra pirmasis lietuvis, pagautas gabenantis narkotikus į Šiaurės Sumatros salą. Didžiąją dalį kvaišalų kontrabandininkų čia iki šiol sudarė Azijos šalių piliečiai, tačiau pastaruoju metu pastebima ir aktyvesnė atvykėlių iš Europos veikla.

Šiaurės Sumatros policijos narkotikų direktorato pareigūnų teigimu, dėl M. Veriko veiklos pradėtas ikiteisminis tyrimas, nustatyta, kad įtariamasis narkotikus į Indoneziją atgabeno iš Nigerijos per Honkongą ir Malaiziją. Siekiant nustatyti, kokiam narkotikų gabentojų tinklui galimai priklausė lietuvis, Indonezijos policija bendradarbiauja su JAV Narkotikų kontrolės agentūra (DEA).

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder