Ievos Strazdauskaitės nužudymo byloje yra daugiau įtariamųjų

Ievos Strazdauskaitės nužudymo byloje yra daugiau įtariamųjų

Byloje dėl Ievos Strazdauskaitės nužudymo ir neteisėto laisvės atėmimo įtarimai yra pareikšti daugiau nei šešiems asmenims.

„Yra daugiau nei šeši įtariamieji, įtariamųjų skaičiaus neįvardinsim, tai dar nėra laikas. Dėl nužudymo pareikšti trims asmenis, kitiems asmenims dėl kitų nusikaltimų – neteisėto laisvės atėmimo, plėšimo“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė tyrimui vadovaujantis Generalinės prokuratūros prokuroras Gintas Ivanauskas.

Šią savaitę teismas patenkino Generalinės prokuratūros prokurorų prašymus pratęsti suėmimą asmenims, kuriems yra pareikšti įtarimai ikiteisminiame tyrime dėl I.Strazdauskaitės nužudymo.

Prie I.Strazdauskaitės bylos tyrimo prijungtas ir tyrimas dėl Latvijos piliečio plėšimo. Šis nusikaltimas įvykdytas pernai pavasarį. Daliai įtariamųjų I.Strazdauskaitės byloje yra pareikšti įtarimai ir dėl šio plėšimo.

„Rasti tam tikri daiktai prieš pora dienų, patvirtinantys įrodomąją reikšmę šiame tyrime“,– sakė Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Andžejus Roginskis.

Teisėsauga teigia, kad I.Strazdauskaitė buvo nužudyta kovo 5-ąją, siekiant pagrobti jos automobilį. Merginos kūnas rastas užkastas Kėdainių rajone. Pareigūnai jį aptiko po kelių dienų, sulaikiusi įtariamuosius. Manoma, kad įtariamiesiems mintis nužudyti I.Strazdauskaitę kilo spontaniškai, siekiant užvaldyti turtą – brangų automobilį.

„Nusikaltimo eiga aiški ir pakankamai gerai rekonstruota“, – sakė A.Roginskis.

I.Strazdauskaitė anksčiau nebuvo žinoma policijai, ji ir jos artimieji nefigūravo jokiuose ikiteisminiuose tyrimuose. Policija neturi informacijos, kad mergina ar jos draugas būtų sulaukę grasinimų.

„Tyrimo metu nėra nustatyta duomenų, kad I.Strazdauskaitė būtų susijusi su nusikalstamu pasauliu“, - tvirtina pareigūnai.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder