Ievos Strazdauskaitės byloje prokuratūra skundžia teismo sprendimą

Ievos Strazdauskaitės byloje prokuratūra skundžia teismo sprendimą

Generalinė prokuratūra kreipėsi į Lietuvos apeliacinį teismą dėl Kauno apygardos teismo nuosprendžio, kuris buvo priimtas balandžio 3 d. išnagrinėjus brutaliai nužudytos Ievos Strazdauskaitės ir Latvijos piliečių plėšimo baudžiamąją bylą.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavę ir valstybinį kaltinimą teisme palaikę Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai apeliaciniame skunde prašo skirti kaltinamiesiems griežtesnes bausmes.

Prokuratūra siekia, kad už įvykdytus nusikaltimus įkalinimas iki gyvos galvos būtų skirtas trims šios bylos kaltinamiesiems, kuriuos teismas pripažino kaltais dėl ypatingai žiauraus merginos nužudymo, dviejų plėšimų, turto sunaikinimo, neteisėto laisvės atėmimo. Tokia bausmė Kauno apygardos teismo sprendimu buvo skirta tik vienam iš jų - kaltinamajam L. B. Kaltinamajam K. B. teismas skyrė 17 metų laisvės atėmimo bausmę, o kaltinamajam M. B. – 16 metų laisvės atėmimo bausmę.

Apeliaciniu skundu griežtesnių bausmių prašoma ir kaltinamajam T. Z., kuris pripažintas kaltu dėl bendrininkavimo 2016 m. balandžio mėn. plėšimo būdu užvaldant Latvijos piliečių automobilį „VW Passat“. Jo atžvilgiu prokurorai prašo skirti 4 metų laisvės atėmimo bausmę. Kaltinamajam A. S., pripažintam kaltu dėl bendrininkavimo 2017 m. kovo mėn. plėšimo būdu užvaldant automobilį „Audi A7“ ir neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu, taip pat prašoma skirti griežtesnę – 4 metų 2 mėnesių, laisvės atėmimo bausmę. Kauno apygardos teismas T. Z. skyrė 2 metų laisvės atėmimo bausmę, A. S. – 2 metų ir 2 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Taip pat apeliaciniu skundu prašoma pilnai tenkinti pareikštus civilinius ieškinius dėl neturtinės žalos ir taikyti turto konfiskavimą dėl visų nusikaltimams panaudotų automobilių bei nerastų pagrobtų daiktų, išieškant turto vertę atitinkančias pinigų sumas iš kaltinamųjų.

2017 m. kovo mėnesį Lietuvos visuomenę sukrėtė ciniškas ir žiaurus nusikaltimas, kai greitkeliu „Klaipėda – Kaunas – Vilnius“ važiavusi jauna mergina buvo pagrobta ir, pasisavinus automobilį bei jos daiktus, brutaliai nužudyta.

Nuo pat pranešimo apie netikėtą merginos dingimą intensyviai dirbę Kauno vyriausiojo policijos komisariato ir Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai bei ikiteisminiam tyrimui vadovavę prokurorai per keletą dienų nustatė įtariamuosius ir rado merginos kūną.

Tyrimo metu buvo atskleistas ir 2016 m. įvykdytas dviejų Latvijos piliečių užpuolimas, kurio metu buvo pagrobtas jų automobilis ir daiktai.

2018 m. gegužės mėnesį Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamente buvo surašytas kaltinamasis aktas ir baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder