Į Vokietiją - bet kokia kaina.

Šilutės statybininkų mokyklą baigusi, bet pagal įgytą apdailininkės profesiją nedirbusi Veiviržėnų gyventoja dvidešimt trejų metų Daiva Jakavičiūtė ir jos draugė šilutiškė dvidešimt penkerių metų Liauda Jočytė Klaipėdos apygardos teisme teisiamos už suklastoto oficialaus dokumento panaudojimą ir bandymą neteisėtai išvykti į Vokietiją.
2001 metų vasarą merginos pasakojo atvykusios į Klaipėdos pajūrį ir pliaže atsitiktinai susipažinusios su kažkokiu Aleksandru. Pasiguodusios, neva nerandančios darbo, o norinčios išvykti dirbti į Vokietiją. Bet oficialiai išvykti negalinčios, nes abi ne per seniausiai iš ten deportuotos už nelegalų darbą (oficialiame dokumente teigiama - už vertimąsi prostitucija). Paprašytas padėti gauti joms suklastotus pasus, vaikinas sutikęs pagelbėti.
Tų pačių metų liepos 17 dieną Klaipėdos autobusų stotyje merginos perdavė Aleksandrui savo nuotraukas, liepos 24 dieną prie Šilutės turgavietės iš nepažįstamo asmens nusipirko netikrus dokumentus - jų nuotraukos buvo įklijuotus į svetimus vogtus pasus. Vienas suklastotas pasas kainavęs 400 litų.
Liepos 26 dieną keltu "Kaunas", Kuršių pasienio kontrolės poste pateikusios klastotus dokumentus, merginos išplaukė į Vokietiją. Bet vokiečiai buvo atidesni - pastebėjo klastotę ir merginas grąžino atgal į Lietuvą.
Savo kaltės merginos neneigia, o kad daro nusikaltimą, už kurį gali būti nubaustos, sakė nepagalvojusios.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder