Į mitingą - nedidelis klaipėdiečių desantas

Į mitingą - nedidelis klaipėdiečių desantas

Šeštadienį, kovo 19-ąją, Vilniuje įvyks ilgai planuotas ir kelis kartus nukeltas profesinių sąjungų mitingas prieš valdančiosios daugumos ir jos Vyriausybės ekonomikos, finansų ir socialinę politiką, "nuskurdinusią daugumą šalies gyventojų, žlugdančią smulkųjį verslą, verčiančią žmones emigruoti". Į mitingą išvyksta ir nedidelė dalis Klaipėdos profsąjungų atstovų.

Pasak Klaipėdos miesto ir apskrities profesinės sąjungos pirmininko Edvardo Šalkausko, kovo 19-ąją į Vilnių išvyksta apie 40 uostamiesčio atstovų, kurie jau užsiregistravo.

"Ne tiek jau ir daug. Kiek žinau, daugiausiai atstovų bus iš pačio Vilniaus ir aplinkinių rajonų", - sakė E. Šalkauskas, kuris pats į mitingą nevyks, nes turi ruoštis pirmadienį vyksiančiam teismui.

Klaipėdos miesto ir apskrities profesinės sąjungos pirmininko teigimu, į mitingą Vilniuje važiuoja ne tik Klaipėdos profsąjungų nariai, bet ir įvairių visuomeninių organizacijų atstovai.

Paklaustas, kokios nuotaikos lydi klaipėdiečius, besirengiančius mitingui, E. Šalkauskas prisipažino kiek nusivylęs kolegomis: "Kokios gali būti nuotaikos, kai valdžia du kartus atsisakė išduoti leidimą mitingui, o sąjungų centrai pasielgė negražiai, nes nepaisydami Konstitucijos jiems suteiktos teisės kalbėjosi su premjeru Andriumi Kubiliumi, nukėlė datą. Negražiai išeina - patys protestuosime prieš tuos, kuriems nuolaidžiaujame."

Tačiau nepaisant to, klaipėdiečiai, E. Šalkausko teigimu, į mitingą važiuos taikiai nusiteikę: "Tikrai nesivežame akmenų - tik plakatus. Klaipėdiečių gretose nėra konfliktiškų asmenybių. Žinau, kad mūsiškiai nesibaimina nei guminių kulkų, nei kitokių priemonių, nes patys nėra linkę į netinkamus veiksmus. O už iš kitur susirinksiančius žmones atsakyti negaliu."

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder