Heroinu prekiavusioms romėms gresia ilga bausmė

Heroinu prekiavusioms romėms gresia ilga bausmė

Uostamiestyje baigta dar viena didelio masto narkotinių medžiagų platinimo byla. Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Vitalijus Gulenkovas baigė ikiteisminį tyrimą ir bylą dėl neteisėto narkotinių medžiagų įgijimo, laikymo ir platinimo su kaltinamuoju aktu perdavė uostamiesčio teismui. Baudžiamojon atsakomybėn patrauktos net šešios romų tautybės moterys ir trys jų klientai.

Šių metų kovo mėnesį Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, įvertinę kriminalinės žvalgybos metu surinktus duomenis, taip pat reaguodami į atsakingų institucijų ir Klaipėdos miesto gyventojų pranešimus apie kvaišalų platinimą viename iš uostamiesčio Minijos gatvėje esančių daugiabučių, drauge su kitų padalinių kolegomis surengė specialią operaciją. Jos metu sulaikytos šešios, kaip įtariama, heroinu prekiavusios moterys ir narkotikų įsigyti į daugiabutį atvykę trys vyrai.

Moterų namuose atlikę kratas policijos pareigūnai rado apie 100 pardavimui paruoštų ir į foliją susuktų heroino lankstinukų, tablečių su psichotropinėmis medžiagomis ir, kaip įtariama, iš prekybos narkotikais gautų pinigų.

Moterys niekur nedirba ir beveik visos yra ne kartą teistos už vagystes, disponavimą nusikalstamu būdu įgytu turtu, taip pat už neteisėtą disponavimą narkotikais.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti kaltinamosioms šioje byloje gresia laisvės atėmimo bausmė nuo 2 iki 15 metų, o jų klientai, pirkę heroiną, gali būti baudžiami bauda, areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder