Heroiną slėpdavo ir po kelio stulpeliais

Heroiną slėpdavo ir po kelio stulpeliais

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuras (VPK ONTB) toliau tęsia aktyvius operatyvinius ir ikiteisminio tyrimo veiksmus, nustatant narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo vietas bei traukiant baudžiamojon atsakomybėn šias medžiagas platinančius asmenis.

Policijos pareigūnai sėkmingai pradėjo du tyrimus ir sulaikė su organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis siejamus asmenis, kurie dideliais kiekiais platino narkotinę medžiagą – heroiną.

Pirmuosius įtariamųjų sulaikymo veiksmus uostamiesčio ONTB atliko dar šią vasarą.

Sudėtingo ir didelės apimties ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad du su organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis siejami asmenys Klaipėdos mieste organizavo narkotinės medžiagos – heroino - platinimo tinklą, į kurį įtraukė ir savo šeimų narius.

Įtariamieji buvo labai atsargūs, išradingi ir gudrūs. Jie vengdavo asmeninių susitikimų su kvaišalų vartotojais ir perpardavinėtojais, o naudojosi slėptuvėmis, kompiuterinėmis susižinojimo programomis, sutartinėmis frazėmis, žyminčiomis slėptuvių vietas, narkotinių medžiagų kiekius bei kainas.

Spėjama, kad neteisėtai įgytas lėšas vieno įtariamojo motina pervesdavo į nusikalstamos veikos organizatorių sąskaitas.

Policijos pareigūnai aptiko narkotinių medžiagų slėptuves, gudriai įrengtas prie degalinės bei vienos miesto gimnazijos ir netoli uostamiesčio po automagistralės Klaipėda-Kaunas kelio kraštą žyminčiais stulpeliais.

Dabartinėje ikiteisminio tyrimo stadijoje įtarimai dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo įteikti trims asmenims – Italijoje gyvenančiai ir laikinai į Klaipėdą sugrįžusiai Kristinai (gim. 1986 m.), klaipėdiečiams Olegui (gim. 1985 m.) ir 1975 metais gimusiam Linui. Ikiteisminį tyrimą organizuojančio prokuroro sprendimu apribotos pastarojo žmonos nuosavybės teisės į automobilį „BMW“.

Du įtariamieji suimti.

Kito ikiteisminio tyrimo metu policijos pareigūnai su įkalčiais sulaikė penkis narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimu, taip pat ir dideliais kiekiais, įtariamus asmenis. Ikiteisminio tyrimo metu ONTB pareigūnai net du kartus sulaikė 1984 metais gimusią Rumpiškės g. esančio bendrabučio gyventoją Aliną. Įtarimai dėl heroino platinimo taip pat įteikti jos dėdei Aleksandrui (gim. 1969 m.) ir sugyventiniui Igoriui (gim. 1975 m.).

Pas sulaikytuosius aptikta ne tik heroino, bet ir didelis kiekis psichotropinių vaistų, kitų asmenų dokumentų, ginklų. Didelį heroino kiekį įtariamieji slėpė ir bendrabučio virtuvėje.

Tyrėjai nustatė, kad heroino tiekimą į du Rumpiškės g. bendrabučio narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo „taškus“ organizavo 1985 metais gimęs su organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis susijęs Romualdas.

Trys įtariamieji suimti.

Ikiteisminio tyrimo metu įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis įteikti ir dviems kvaišalus įsigijusiems uostamiesčio gyventojams.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder