Gudri nepilnametė toliau apgaudinėja mamas

Gudri nepilnametė toliau apgaudinėja mamas

Skelbimų portaluose patiklias mamas apgaudinėjanti 17-metė Toma (vardas pakeistas - aut. past.) nesustoja. Vien šiais metais dėl merginos nusikalstamų veikų buvo pradėtos dvi baudžiamosios ir net 16 administracinių bylų.

Praėjusį ketvirtadienį buvo skelbiamas nuosprendis baudžiamojoje byloje, tačiau nepilnametė į Klaipėdos apylinkės teismą neatvyko. Visgi atvyko jos mama, kuri teigė, kad dukrai nepavyko prisiskambinti.

Kaltės nepripažinusi Toma sulaukė 8 mėnesių laisvės apribojimo. Per šį laikotarpį mergina privalės būti namuose nuo 22 iki 7 val., jeigu tai nesusiję su darbu, mokslu ar registravimusi darbo biržoje. Nors teisėjas nepilnametės motiną įspėjo, kad pažeidus skirtą laisvės apribojimą jos dukrai gali būti skirtas areštas, jai buvo svarbiau sužinoti banko sąskaitą, į kurią reikės pervesti pinigus nukentėjusiam asmeniui dėl padarytos žalos - 400 eurų.

Jau greitai pilnametystės sulauksianti mergina pasinaudojo vilnietės skelbimu internetiniame portale, kuriame už 170 Eur buvo parduodamas vaikiškas vežimėlis. Skelbimo informaciją pasisavinusi nepilnametė sukūrė kitą skelbimą, kuriame už minėtą vežimėlį prašė 400 Eur.

Viena moteris už aferistės kabliuko užkibo ir su ja susisiekė. Klaipėdietė Toma paprašė pinigus pervesti į vilnietės sąskaitą, kuri iš tiesų prašė tik 170 Eur. Įgyvendinusi pirmąją plano dalį, nepilnametė apsimetė pirkėja ir susisiekė su pinigus gavusia vilniete, teigdama, kad jai už vežimėlį pervedė 400 Eur. Už tai mergina paprašė į Klaipėdą atsiųsti vežimėlį ir voką su 200 Eur. Nepilnametė tikino gyvenanti užsienyje ir taip norinti nustebinti uostamiestyje gyvenančią seserį. Klastą įgyvendinusi nepilnametė pinigus išleido savo reikmėms, o vežimėlį pardavė. Pinigus pervedusi moteris vežimėlio nesulaukė ir jai niekas pinigų negrąžino.

Klaipėdietė sukčiauja nuo 12 metų. Ji gerai žinoma ir teisėsaugai, ir gyventojams. Paprastai ji interneto portaluose apsimeta parduodanti ar perkanti rūbus vaikams. Pinigus pervedančios moterys lieka apgautos, tad jos lieja apmaudą socialiniuose tinkluose, kuriuose nusiskundimų klaipėdietės vykdomomis veikomis netrūksta.

Tomai ilgą laiką pavyko išsisukti nuo teistumo. Dėl jos veikų buvo pradėta dešimtys bylų. Ji pavasarį išsiskyrė su sugyventiniu, dabar augina jo vaiką.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder