Grybaujant randami ir sprogmenys

Grybaujant randami ir sprogmenys

Kiekvienais metais Lietuvos miškuose vis dar aptinkami XX amžiaus karų palikti sprogmenys. Tokie radiniai dažniausiai aptinkami, suaktyvėjus uogautojų ir grybautojų srautams, jie kelia nemažą pavojų juos aptikusiems žmonėms. Baisiausia, kai juos randa vaikai. Radus tokį karo laikų „reliktą“, būtina elgtis labai atsargiai ir atsakingai, nes tik specialistas gali jį nukenksminti. Pavojingas karo laikų palikimas ne vieną neatsargiai besielgiantį pavertė luošiu visam likusiam gyvenimui, jeigu išvis dar paliko gyventi.

Praėjusį savaitgalį ir Neringos miške buvo rastas nemažas kiekis karo laikų artilerijos sviedinių ir dūminių užtaisų. Iškviestų išminuotojų sprendimu, pavojingi radiniai pagal jų pavojingumo laipsnį bus nukenksminti radimo vietoje arba kariniame poligone.

"Prašome gyventojus, radusius miške ar kurioje kitoje vietoje daiktą, panašų į sprogmenį, patiems jo neardyti, nebandyti judinti ar kelti, nesinešti į namus, bet paskambinti žemiau nurodytais telefonais ir informuoti apie radinį. Atvykę specialistai imsis visų būtinų priemonių, kad šie pavojingi radiniai būtų nukenksminti ir nebekeltų jokio pavojaus aplinkai", - rašoma policijos internetinėje svetainėje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder