Girtas vairuotojas sutraiškė pareigūno vakarienę

Girtas vairuotojas sutraiškė pareigūno vakarienę

Trečiadienį, nuo 19 iki 21.30 val., Klaipėdos kelių policijos biuro pareigūnai Taikos ir Jūrininkų prospektų sankryžoje surengė reidą. 

Sustabdyto "VW Sharan" vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis - 1,78 promilės.

Saulius L., gim. 1973 m., pamatęs skaičius, ištarė: "Įkliuvau". Kol buvo rašomas protokolas, jis telefonu išsikvietė blaivią žmoną, kad ji parvairuotų mašiną. Tačiau čia paaiškėjo, kad vyras vairuotojo pažymėjimą yra pragėręs dar 2005 metais.

Saulius pasiuto, kai jam buvo paaiškinta, kad dabar jo automobilis bus uždarytas į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę iki teismo sprendimo. Vairuotojas pareiškė, kad policininkai neišmano įstatymų, ir dabar jo "VW Sharan" namo parvairuos žmona. Policininkai su tuo nesutiko, paaiškino, kad nuo šių metų sausio 1 d. yra labai sugriežtinti įstatymai. Tada jis pradėjo aiškinti, kad visus nufilmuos ir tada tai jau bus.

Taikūs policininkai žmogui pabandė paaiškinti, kad jo laukia 4-5 tūkst. litų bauda, o mašina gali būti konfiskuota. Arba gali būti priimtas dar vienas sprendimas: 20-30 parų areštas ir be kalbų konfiskuojant automobilį. Šiame punkte žodis "arba" netaikomas.

Tokie dalykai nepatiko ne tik Sauliui, bet ir jo blaiviai žmonai, jie abu filmavo policininkus bei atliekamas procedūras. Kai atvažiavo evakuatorius, pilietis Saulius pradėjo imti iš pareigūnų interviu, pats kalbėtis su savo išmaniuoju telefonu, skeryčiotis, graibstyti pareigūnus už atlapų ir skvernų. Kažkurią akimirką buvo peržengta padorių diskusijų riba ir Sauliaus rankos buvo surakintos už nugaros, jam buvo pasiūlyta pailsėti policijos BMW automobilyje ant galinės sėdynės.

Kol pareigūnai toliau tvarkė automobilio nuvežimo dokumentus, reguliavo eismą, vyras nenurimo. Nors ir surakintas, sugebėjo tarp sėdynių nusliuogti į mašinos priekį ir išsiversti ant žemės per kairės pusės priekines dureles. Čia jį pasitiko policininkai. Vienas jų išsakė savo nepasitenkinimą, kad Saulius, sliuogdamas tarp sėdynių, sutraiškė jo vakarienę - pakelį krekerių.

Saulius išvežtas į policijos komisariatą. Ten jam surašytas dar vienas protokolas už pasipriešinimą policijos pareigūnams. Automobilis išvežtas į saugojimo aikštelę.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder