Girtas Irenijus Zaleckis sumušė pareigūną

Girtas Irenijus Zaleckis sumušė pareigūną

Ne kartą už vairavimą išgėrus ir be vairuotojo pažymėjimo baustas buvęs uostamiesčio Savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjas Irenijus Zaleckis ir vėl įkliuvo neblaivus už vairo. Kelių erelis sparnus kėlė ir rajono policijos komisariate - ten užpuolė budėtoją.

Vakar popiet Doviluose į pareigūnų rankas vėl pakliuvo galimai apsvaigęs ir automobilį vairavęs Irenijus Zaleckis. Buvęs Klaipėdos miesto savivaldybės darbuotojas su pareigūnais elgėsi piktybiškai - nepateikė vairuotojo pažymėjimo bei automobilio dokumentų.

55 metų I. Zaleckį buvo nuspręsta sulaikyti ir nuvežti į rajono policijos komisariatą Gargžduose, tačiau ten stotingas vyras teisėtiems pareigūnų reikalavimams taip lengvai nepasidavė. Vedamas į laikino sulaikymo patalpas jis net kelis kartus į rankas smogė operatyvaus valdymo grupės vyresniajam postiniui. Prieš kovingai nusiteikusį I. Zaleckį rajono policijos pareigūnams teko panaudoti kovinius veiksmus, jis buvo uždarytas į areštinę.

Tvirtinama, jog I. Zaleckis buvo aiškiai girtas, tačiau nustatyti neblaivumo laipsnio nepavyko - vyriškis atsisakė tikrintis. Numatyta, kad tokiu atveju asmuo laikomas sunkiai girtu.

Buvęs Savivaldybės funkcionierius galėtų pretenduoti į recidyvisto vardą. Dėl pomėgio išgerti ir vairuoti automobilį I. Zaleckis neteko vairuotojo teisių, iš jo buvo konfiskuotas automobilis "Mercedes-Benz". Vis dėlto teisių neturėjimas nesutrukdė ir toliau pažeidinėti kelių eismo taisykles. Pastaraisiais metais be teisių vairuojantis I. Zaleckis buvo sulaikytas net kelis kartus - Gargžduose, Klaipėdoje, Smiltynėje.

Beje, atrodo, kad buvęs valdininkas nebeišgali mokėtis jam skirtų baudų. Pernai Klaipėdos miesto apylinkės teisme buvo patenkintas jo prašymas 1,5 tūkst. litų baudą sumokėti lygiomis dalimis per 10 mėnesių.

Šį kartą I. Zaleckiui greičiausiai švelniai išsisukti nepavyks. Jau pradėtas ikiteisiminis tyrimas dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui. Baudžiamajame kodekse nurodyta, kad už šį nusižengimą asmuo gali būtų nubaustas viešaisiais darbais, bauda arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder