Gedvydo Vainausko byloje nuspręsta nenagrinėti prokuroro skundo

Gedvydo Vainausko byloje nuspręsta nenagrinėti prokuroro skundo

Vilniaus apygardos teismas nutarė palikti nenagrinėtą Generalinės prokuratūros prokuroro Gedgaudo Norkūno skundą dėl Vilniaus miesto apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjo priimtos nutarties, pripažinus, kad ikiteisminio tyrimo teisėjo sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas. Atsižvelgiant į tai, nėra teisinio pagrindo nagrinėti prokuroro skundą aukštesnės instancijos teisme.

Teismas paliko galioti apylinkės teismo nutartį, kuria patenkintas įtariamojo "Lietuvos ryto" pagrindinio akcininko Gedvydo Vainausko gynėjo Algimanto Kliunkos skundas. Šia nutartimi panaikintas Generalinės prokuratūros sprendimas pripažinti ikiteisminį tyrimą pabaigtu ir atskirti ikiteisminius tyrimus, atliekamus Rolando Pakso bei G. Vainausko atžvilgiu.

Rolandas Paksas yra Europos Parlamento (EP) narys, jis turi teisinę neliečiamybę ir ikiteisminiame tyrime buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas. Ikiteisminis tyrimas buvo atskirtas, prokurorui pripažinus, kad R. Pakso teisinio imuniteto panaikinimo EP nagrinėjimas gali užsitęsti, dėl ko užtruktų ikiteisminis tyrimas, atliekamas G. Vainausko atžvilgiu.

Teisėsauga įtaria, kad R. Paksui didelės vertės kyšį - 15 tūkst. eurų - trečiųjų asmenų naudai galėjo pasiūlyti "Lietuvos ryto" žiniasklaidos grupės akcininkas ir vadovas G. Vainauskas, kad R. Paksas paveiktų Aplinkos ministerijai pavaldžios Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos darbuotojus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder