Garsių dirigentų konfliktas pasiekė policiją

Garsių dirigentų konfliktas pasiekė policiją

Televizijos projekte "Auksinis balsas" išgarsėjęs dirigentas Vytautas Lukočius uostamiestyje susikibo su kolega, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vyriausiuoju dirigentu Dainiumi Pavilioniu.

Į garsių dirigentų konfliktą teko įsikišti ir policijos pareigūnams, tačiau panašu, kad ikiteisminis tyrimas dėl šio incidento nebus pradėtas.

Užsipuolė užkulisiuose?

V. Lukočiaus pasakojimu, nemalonus konfliktas įvyko rugpjūčio pradžioje, kai jis tiesiog užsuko į Muzikinį teatrą pasižiūrėti komiškos operos "Meilės eliksyras" generalinės repeticijos, kuriai dirigavo D. Pavilionis.

Nuotaikingos ir meile dvelkiančio kūrinio peržiūra, pasak V. Lukočiaus, baigėsi gana liūdnai, kai jis, pasibaigus repeticijai, sumanė nueiti į užkulisius ir pasveikinti kolegas.

"Vos tik atėjau į užkulisius, D. Pavilionis pradėjo koneveikti mane necenzūriniais žodžiais ir kibo į atlapus. Kodėl jis taip padarė? Nežinau, gal labai manęs nemyli. Aš jam asmeniškai nieko nejaučiu, bet jis bando įrodinėti kažkokias savo tiesas. Man nieko kito neliko, kaip tik pagrasinti, kad iškviesiu policiją. Tuomet jis aprimo", - aiškino V. Lukočius.

Anot jo, kitą dieną jis kreipėsi į teatro vadovą Ramūną Kaubrį ir prašė, kad D. Pavilionis jo atsiprašytų.

SKIRTINGAI. Dirigentai Vytautas Lukočius (kairėje) bei Dainius Pavilionis skirtingai interpretuoja judviejų susitikimą užkulisiuose po komiškos operos "Meilės eliksyras" generalinės repeticijos. Irmanto SIDAREVIČIAUS ("Respublika") ir Eimanto CHACHLOVO nuotr. 

"Pagalvojau, kad artėjanti premjera jam sukėlė įtampą, gal dėl to nesusivaldė, pasikarščiavo ir nepelnytai mane užsipuolė. Tačiau iš jo jokio atsiprašymo taip ir nesulaukiau, tad man neliko nieko kito, tik kreiptis į policiją. Parašiau pareiškimą, tačiau iki šiol iš policijos nesulaukiau jokio atsakymo, net nežinau, ar pradėtas ikiteisminis tyrimas, ar ne", - nenoriai pasakojo muzikas, orkestro "Vilniaus simfonjetta" vadovas V. Lukočius.

"Tik išsakiau nuomonę"

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vyriausiasis dirigentas D. Pavilionis šia tema taip pat buvo nekalbus.

"Lygioje vietoje daroma istorija ir tiek. Jokio kibimo į atlapus nebuvo, aš tik išsakiau savo nuomonę. Tai dariau ne viešai, o asmeniškai, todėl nemanau padaręs kažką blogo. Tiesiog praeityje jis yra negražiai pasielgęs, todėl ir pasakiau, ką apie jį galvoju. Negi žmogus nebegali pasakyti savo nuomonės? Esame kultūros žmonės, todėl tokie dirbtini skandalų pūtimai tikrai garbės nedaro, juk čia ne turgus. Ir tas jo pareiškimo parašymas policijai atrodė juokingai. Policija man paskambino, aš papasakojau kaip buvo iš tikrųjų ir viskas tuo pasibaigė. Jokio smurto nebuvo", - savo versiją dėstė D. Pavilionis.

Pamoka?

Panašu, kad uostamiesčio pareigūnams šis dirigentų konfliktas taip pat pasirodė nevertas ikiteisminio tyrimo - bent jau Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato įvykių suvestinėje šis įvykis nėra užfiksuotas.

"Jei policijos pareigūnai neįžvelgia nusikaltimo sudėties, ikiteisminis tyrimas nėra pradedamas. Tokiu atveju, pareiškėjui pasiūloma privataus kaltinimo tvarka kreiptis į teismą", - paaiškino komisariato atstovas spaudai Albinas Strumyla.

Tačiau V. Lukočius bent kol kas teismų slenksčio minti nežada.

"Manau, kad tai būtų per daug sudėtinga. Kadangi D. Pavilionis yra vyriausiasis dirigentas, tikrai neatsirastų teatro darbuotojų, kurie norėtų liudyti prieš jį. Manau, kad šis mano žingsnis bus gera pamoka kolegai. Norėjau parodyti, kad kiekvienas turime savo teises. Nuoskaudų galime turėti kiekvienas, bet tai nereiškia, kad susitikę turime kibti vienas kitam į atlapus. Tai tikrai nėra tinkamas bendravimo būdas, juolab kultūros atstovams", - sakė V. Lukočius.

Teatro R. Kaubrys susilaikė nuo platesnių komentarų šia tema, tačiau neneigė girdėjęs apie šių dviejų dirigentų konfliktą.

"Teko apie tai girdėti iš kolektyvo narių, be to sulaukiau policijos pareigūnų skambučio. Tačiau, jokio oficialaus raštiško kreipimosi į mūsų įstaigą nebuvo, todėl ir aš apsiribojau tik žodiniu pokalbiu su D. Pavilioniu", - lakoniškas buvo R. Kaubrys.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder