Garaže Klaipėdoje - laivams skirtas dyzelinas

Garaže Klaipėdoje - laivams skirtas dyzelinas

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau — Klaipėdos AVMI), kartu su Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdybos pareigūnais atlikusi patikrinimą viename iš Klaipėdos garažų masyvų, išaiškino nelegalų prekybos akciziniais degalais „tašką“, kuriame laikytas laivams skirtas dyzelinis kuras. Garaže rasta apie 800 litrų žymėto dyzelino be įsigijimo dokumentų. Klaipėdietis, garažą pavertęs kuro saugykla, už panašų pažeidimą įkliūva nebe pirmą kartą, todėl jam gresia griežtesnės nuobaudos.

„Klaipėdiečio įmonė turi kelis laivus, kurias žmonės plukdomi į Jūrų muziejų, pramoginę žvejybą atviroje jūroje. Praėjusią vasarą viename iš laivų buvo rastos kelios talpos su žymėtu kuru, paruoštos realizavimui. Šįkart kur kas didesnis kiekis, t.y., trys pilnos metalinės statinės bei aštuonios plastikinės talpos, kaip manoma, su dyzelinu buvo rastos jo garaže. Pagal klaipėdiečio versiją, kuras buvo įsigytas iš nepažįstamo asmens mokant po 0,58 euro už litrą ir skirtas išvežti į kaimą giminėms. Šiuo metu laukiama ekspertų išvadų dėl kuro kilmės, bus sprendžiama dėl administracinės atsakomybės taikymo“, - sako Klaipėdos AVMI Kontrolės departamento direktorė Gražina Rimkienė.

Pasak G. Rimkienės, šiemet nustatytas ir kitas atvejis, kai metalo laužo supirkimo įmonei priklausančiose patalpose buvo rasta 300 litrų šildymui skirto žymėto kuro be įsigijimo dokumentų. Patikrinimo metu, kuris atliktas kartu su policijos pareigūnais, buvo paimti kuro mėginiai, kurie išsiųsti į Muitinės laboratoriją ištyrimui. Abiem atvejais yra aiškinamasi, iš kokių šaltinių buvo įsigytas minėtas kuras.

Klaipėdos AVMI per praėjusius metus iš viso nustatė per 50 pažeidimų, kai buvo nesilaikoma teisės aktuose nustatytos akcizinių prekių, tarp jų ir žymėto ūkio reikmėms ar šildymui skirto kuro, laikymo, naudojimo, įsigijimo ir kt. tvarkos; patikrinimų metu nustatytos 37 nelegalios akcizais apmokestinamų prekių sandėliavimo vietos, jose rasta 15 tūkst. litrų neaiškios kilmės kuro. Dėl vieno atvejo, nustačius, kad metalo prekybos įmonėje buvo pilstoma alyva, kuri galimai būtų panaudota kaip dyzelinis kuras ir už kurią nebuvo sumokėtas akcizų mokestis, medžiaga perduota teisėsaugai, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Klaipėdos AVMI primena, kad biokuro, naftos produktų gabenimo ir laikymo kuro talpyklose tvarkos pažeidimas gali būti baudžiamas 289 - 5792 eurų bauda. Žymėto kuro, kuriam taikomos akcizų lengvatos, įsigijimas, naudojimas, laikymas ir pardavimas ne teisės aktų nustatyta tvarka baudžiamas fiziniams asmenims taikant 289 - 579 eurų, įmonių vadovams ar jų įgaliotiems asmenims 868 - 1448 eurų baudas. Nusižengus nebe pirmą kartą, baudžiama didesnėmis baudomis.

Klaipėdos AVMI primena, jog apie žinomus mokestinius pažeidimus galima pranešti paskambinus trumpuoju VMI pasitikėjimo telefonu 1882, užpildžius elektroninę anketą VMI svetainėje arba pasinaudojus programėle išmaniesiems telefonams „Pranešk“, taip pat užėjus į apskrities mokesčių inspekciją bei jos teritorinius padalinius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder