"Feliksas": ugniagesiai gelbėtojai darbavosi iš peties

"Feliksas": ugniagesiai gelbėtojai darbavosi iš peties

Dėl uostamiestyje siautusio uragano "Feliksas" sausio 11-oji buvo ypač sudėtinga ugniagesiams-gelbėtojams. VE.lt siūlo paskaityti sausio 11-osios iškvietimų ir gelbėjimo darbų suvestinę:

2015-01-11 06:02 Klaipėdos m., Kairių g. Gautas pranešimas, kad važiuojant link tarptautinės perkėlos nulaužti du gatvės apšvietimo stulpai, trukdo eismui. Atvykus, stulpai patraukti į šalikelę.

06:02 Klaipėdos m., Sportininkų g. 32 – 23. Buto savininkė pranešė, kad ant palėpės stogo kažkas užkrito, įlaužė lubas, įtaria, kad nulūžo kaminas. Iškvietimo vietoje ant palėpės stogo nulūžęs ir užvirtęs kaminas. Vieta aptverta „Stop“ juosta. Ugniagesiai su gelbėjimo virvėmis nuo namo stogo nukėlė apie 100 plytų. Namas daugiabutis 3-jų aukštų stogas šlaitinis, nuvirtęs kaminas sugadino apie 30 m2 stogo dangos šiferio, kitomis plytomis prispausta stogo danga, kad vėjas nenuplėštų.

07:38 Klaipėdos m., H. Manto g. Gautas pranešimas, kad Danės upėje prie Biržos tilto yra atitrūkęs pontoninis tiltas. Atvykus į vietą nustatyta, kad ugniagesiai negali pritvirtinti pontono. Pranešta Klaipėdos m. savivaldybės miesto tvarkymo skyriaus vedėjai.

07:50 Klaipėdos m., S. Daukanto g. 25. Gautas pranešimas, kad nuo namo ant šaligatvio krenta plytos, kelia pavojų praeiviams. Atvykus, nuo namo kamino nukrito kelios plytos, viena plyta pakybo ant lietvamzdžio. Ištraukiamomis kopėčiomis pasiekti plytas nepavyko, pavojinga vieta aptverta ,,Stop“ juosta.

09:06 Klaipėdos m., Liepų g. 20. Gautas pranešimas, kad nuo namo stogo atplyšo skardos lakštas, kelia pavojų praeiviams. Atvykus, nuo namo stogo atplyšo skardos lakštas, pašalinti galimybės nebuvo, pavojinga vieta aptverta ,,Stop“ juosta.

09:20 Klaipėdos m., Markučių g. 5 – 52. Gautas pranešimas, kad iš įstiklinto balkono atplyšo medinis rėmas, kelia pavojų. Atvykus, panaudojus parankines priemones nuimti 2 dalys įstiklinto balkono rėmo.

09:25 Klaipėdos m., Vingio g. 27. Gautas pranešimas, kad nuo PC ,,Rimi“ stogo atplyšo skardos lakštas, kuris kelia pavojų praeiviams. Atvykus, atplyšęs skardos lakštas nuimtas ir perduotas PC apsaugos darbuotojams.

09:46 Klaipėdos m., S. Daukanto g. 15. Gautas pranešimas, kad nuo renovuojamo namo krenta sienų lakštai. Atvykus, plokštės padėtos į saugią vietą, pavojinga vieta aptverta ,,Stop“ juosta.

11:00 Klaipėdos m., Varpų g. 10 – 7. Gautas pranešimas, kad nuo balkono yra nukritusios kelios dalys, kelia pavojų praeiviams. Atvykus, buvo atplyšusios kelios medinio balkono rėmo dalys. Pateko į butą ir panaudoję parankines priemones atplyšusias balkono rėmo dalis nuėmė.

12:06 Klaipėdos m., Sportininkų g. 28. Gautas pranešimas, kad kabo nuplėštas lietvamzdis, kuris gali nukristi ant šaligatviu einančių žmonių. Atvykę pareigūnai pateko į butą ir iš balkono nukabino pavojingai pakibusį lietvamzdį.

12:43 Klaipėdos m., Taikos pr. 32A. Gautas pranešimas, kad nuo pastato yra atplyšęs sienos apdailos lakštas, kelia pavojų praeiviams. Atvykus, ištraukiamomis kopėčiomis atplyšęs lakštas pasiektas ir pritvirtintas parankinėmis priemonėmis.

13:26 Klaipėdos m., prie Mogiliovo g. 2 namo. Gautas pranešimas, kad ant važiuojamosios kelio dalies yra nuvirtęs šiukšlių konteineris, išsipylė šiukšlės. Atvykus nustatyta, kad ant kelio šiukšlės neišsipylė. Konteineris pastatytas į vietą.

13:17 Klaipėdos m., Žardininkų g. 15. Gautas pranešimas, kad nuo stogo atplyšusi skarda kelia pavojų praeivių saugumui. Atvykus, atplyšusi skarda nuimta nuo stogo ir padėta į saugią vietą.

14:00 Klaipėdos m., Žardininkų g. 23. Grįžtant į komandą ,,Pajūris 221“ pranešė, kad mato pavojingai atplyšusią skardą kuri kelia pavojų žmonėms. Panaudojus laužtuvą ir rankinį suktuvą skarda nuimta ir padėta į saugią vietą.

14:20 Klaipėdos m., prie Taikos pr. 114 namo. Gautas pranešimas, kad nulūžęs reklaminis stendas kelia pavojų. Atvykus, nulūžęs metalinis stendas (4x3 m) nuimtas ir patrauktas į saugą vietą.

17:23 Klaipėdos m., Taikos pr. 19 – 48. Gautas pranešimas, kad nuo balkono atplyšo šiferis, kelia pavojų. Atvykus, nuo balkono atplyšęs apdailos lakštas (šiferio) nuimtas ir įkeltas į balkoną.

VE.lt primena, kad didžiausią stiprumą vėjas Klaipėdoje pasiekė sekmadienį apie 5 val. ryto - jo greitis buvo 34,8 metro per sekundę.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder