Ekstrasense prisistatinėjusi ir dešimtis tūkstančių litų iš naivuolių išviliojusi moteris suimta teismo salėje

Ekstrasense prisistatinėjusi ir dešimtis tūkstančių litų iš naivuolių išviliojusi moteris suimta teismo salėje

Kauno apylinkės teismo nuosprendžiu ekstrasense klientams prisistatinėjusiai Alai Naruševičienei

skirtas terminuotas laisvės atėmimas ketveriems metams. Nuteistoji bausmę atliks pataisos namuose. A. Naruševičienei paskirta kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti - pakeistas į suėmimą, suimant teismo salėje.

Toje pačioje baudžiamojoje byloje nuteistas ir moters talkininkas Giedrius Visockas. Jam skirtas laisvės atėmimas vieneriems metams ir dešimčiai mėnesių. Šios bausmės vykdymas, kaip skelbiama Kauno apylinkės teismo pranešime, atidėtas dvejiems metams. Taip pat jam privalu per dvejus metus atlyginti nukentėjusiems padarytą turtinę žalą. Nuteistajam palikta galioti kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti - iki bausmės vykdymo pradžios.

Pasak Kauno apylinkės teismo atstovės Monikos Pakulnytės, abu kaltinamieji buvo traukiami baudžiamojon atsakomybėn už sukčiavimą, įmonės dokumentų klastojimą ir naudojimą bei apgaulingą įmonės apskaitos tvarkymą. 

Nuteistiesiems taip pat priteista atlyginti nukentėjusiems padarytą turtinę ir neturinę žalą bei išlaidas advokatui. Teismas iš A. Naruševičienės ir G. Visocko solidariai priteisė nukentėjusiajam E. P. 22 tūkst. 300,74 euro padarytai turtinei žalai atlyginti ir sumokėti 1100 eurų išlaidas advokatui.

Teismo nuosprendžiu, A. Naruševičienei priteista sumokėti keliasdešimties tūkstančių eurų suma atlyginti ir kitiems nukentėjusiems patirtą turtinę žalą bei teisminiame procese padėjusiems advokatams samdyti išleistas lėšas.

Kauno apylinkės teismo nuosprendis dar gali būti apskųstas Kauno apygardos teismui.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder