Dvynukų nužudymo aplinkybės - ne visuomenės reikalas

Dvynukų nužudymo aplinkybės - ne visuomenės reikalas

Penktadienį Klaipėdos apygardos teisme atversta byla, kurioje nagrinėjamas nužudymas dviejų naujagimių. Manoma, kad gyvybes jiems dovanojo ir iš karto atėmė Viktorija Filiponenko.

Už bejėgiškos būklės vaikų nužudymą 26 metų klaipėdietė gali būti nubausta net laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

Bylą nutarta nagrinėti už uždarų durų - to prašė kaltinamoji ir jos advokatas, bei nukentėjusiuoju laikomas dvynukų tėvas Karolis Simniškis. Prokuroras norėjo, kad posėdis būtų viešas. Teisėjų kolegija nusprendė, jog viešumo nereikia, mat bylos medžiagoje yra pernelyg asmeniškų dalykų, tokių, kaip lytiniai santykiai ir pan.

Vyriškos lyties dvynukų kūneliai Sausio 15-osios gatvėje esančiame šiukšlių konteineryje rasti ankstų 2009-ųjų gegužės 4 dienos ryte, juos aptiko benamiai. Baudžiamosios bylos medžiagoje teigiama, kad dieną prieš tai pagimdyti vaikai buvo iš karto nužudyti:  vienas pasmaugtas, kitam stipriai suspausta kaukolė.

Įtariamoji vaikų motina buvo sulaikyta tik po pusantrų metų Ispanijos mieste Barselonoje, o į Klaipėdą pargabenta šių metų balandį - anksčiau to padaryti nepavyko todėl, kad moteris laukėsi ir vasario 21-ąją pagimdė dvynukes.

Nuo parvežimo į Lietuvą V. Filiponenko teismo laukė suimta.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder