Dviračiams nesaugu

Dviračiams nesaugu

Kol Klaipėdos valdžia tik kalba apie būsimą dviratininkų perkėlimą nuo šaligatvių ant miesto centrą kertančios Herkaus Manto gatvės važiuojamosios dalies, nenorėdami konfliktuoti su pėsčiaisiais dalis pastarųjų jau mina gatve ir taip rizikuoja būti partrenkti automobilių.

Tik atšilus orams uostamiesčio centre prasideda pėsčiųjų ir dviratininkų karas. Problema ta, kad kai kuriose vietose nenorintiems dviračiu taku žengti pėstiesiems tenka „lipti“ į pastatų sienas. Mieliau gatvę, o ne šaligatvio viduryje nutiestą taką renkasi ir dalis dviratininkų, nenorinčių konfliktų su pėsčiaisiais.

Tačiau H.Manto gatvėje dviratininkams nesaugu lygiai taip pat, kaip ir ant šaligatvio. Ir ne tik dėl didelio lengvųjų automobilių bei visuomeninio transporto srauto, bet ir daugybės į pagrindinę gatvę vedančių gatvelių bei išsukimų iš kiemų.

Tuo savo kailiu užvakar vakare įsitikino 39 metų klaipėdietis Viktoras U. Važiuojantį dviračiu H.Manto gatve centro link, jį partrenkė iš Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės teritorijos išvažiavimo išsukęs „Nissan X-Trail“, vairuojamas ne tarnybos metu buvusio ir neuniformuoto 46 metų šios rinktinės kariškio Igorio S.

Po susidūrimo kariškis dviratininką pats nuvežė į ligoninę, kurioje jam diagnozuotas dešiniojo raktikaulio išnirimas. Medikų globai paliktam nukentėjusiajam prireiks operacijos. Pirminiais duomenimis, Igoris S. vairavo blaivus. Kas kaltas dėl avarijos - dviratininkas (važiavo gatve, nors šalia yra dviračių takas) ar automobilio vairuotojas (nepraleido važiuojančiojo pagrindiniu keliu), o gal abu - atsakys policininkai.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder