Dukterį žagino... 143 kartus.

10 metų sustiprintojo režimo pataisos darbų kolonijoje - paskelbė vakar Klaipėdos apygardos teismas Skuodo rajono gyventojui Jonui K. (gim. 1962 m.). Ir toks nuosprendis, išgirdus, už kokį žiaurų, iškrypėlišką nusikaltimą sėdo vyriškis, neatrodo griežtas.
Nuo 1999-ųjų iki 2002 metų gegužės vyriškis sistemingai žagino mažametę, o vėliau - jau nepilnametę savo dukterį. Ne rečiau nei kartą per savaitę, būdamas girtas, nusivesdavo ją į miegamąjį, daržinę ar garažą. O kai nieko neįtarianti žmona buvo pabėgusi iš namų - vertė ją atlikti žmonos pareigas šeimyniniame guolyje.
Pirmą kartą dukterį Jonas Kriaučiūnas nuskriaudė 1999 metų gegužės pabaigoje, kai mergaitei buvo 13 metų. Grįžusią iš mokyklos dukterį nusivedė į miegamąjį, nurodė nusirengti, o kai ši nepakluso - jos pasipreišinimą palaužė grasinimais. Įbauginta mergaitė po to krūmuose laukė, kol grįš mama, bet pasakyti, kas atsitiko, taip ir neišdrįso.
O prievarta nesiliovė - žmoniškumą praradęs vyriškis dukterį ėmė prievartauti sistemingai. Praėjusių metų gegužės 25 dieną nuskriausta mergaitė apie patiriamą prievartą pagaliau prasitarė savo draugei, ši pasakė savo mamai, ir nusikaltimų grandinė buvo nutraukta.
Tačiau nusikaltėlis neatgailavo. Iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus jis rašė žmonai laiškus - reikalavo, kad duktė atsiimtų pareiškimą. Jei to nepadarysianti - grasino grįžęs susidoroti. "Tegul kuo greičiau nusižudo, o bus ne pyragai, gyvenimas bus trumpas" - taip ir panašiai siekė įbauginti savo dukterį suimtasis. Buvo ko bijoti.
Neatgailavo jis ir teisme. Sakė, jog duktė meluoja, nes ištvirkauja su kitais, žmona nori pasisavinti turtą ir pinigus. Paklaustas dėl laiškų - aiškino, neva juos vertė rašyti toje pačioje kameroje uždaryti kaliniai!
Tačiau išsisukti žagintojui nepavyko, įrodymų ir įkalčių surinkta užtektinai. Apie tėvo darbelius žinojo ir sūnus - sykį pro garažo langelį savo akimis matė prievartos aktą, bet išduoti, ką matęs, deja, taip pat nedrįso. Jis liudijo, kad tėvai mėgo išgerti, o girtas tėvas būdavęs agresyvus. Nukentėjusi mergaitė polinkiu fantazuoti nepasižymi, - nustatė psichologai, - ir išgalvoti tėvo nusikaltimus neturi jokio pagrindo.
Teismas nustatė, jog mergaitė tėvo žaginta bene 143 kartus - mažiausiai keturis kartus per mėnesį: 59 kartus - kol buvo mažametė, o sulaukusi 14-os - 84 sykius.
Jonas K. kaltintas ir tuo, jog smurtavo prieš savo vaikus, bet teismas dėl šio nusikaltimo jį išteisino, nes trūko įrodymų. O ir sūnus nenorėjo, kad tėvas už tai būtų teisiamas.
Teismas įvertino, kad sistemingai žagindamas lytiškai nesubrendusią dukterį tėvas padarė jai didelę fizinę ir moralinę žalą. Jo kaltę sunkina tai, kad neatgailavo, nesuprato savo kaltės, šmeižė nukentėjusiąją, nusikalsdavo girtas.
Perskaičius nuosprendį paklaustas, ar suprato, kaip yra nubaustas, Jonas K. atsakė: "Supratau, kad kreipsiuos aukščiau, į Vilnių".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder