Demaskuota narkotikų prekeivių gauja, sulaikyti 7 asmenys

Demaskuota narkotikų prekeivių gauja, sulaikyti 7 asmenys

Teisėsaugos pareigūnai sulaikė 7 asmenis, siejamus su Vilniaus apskrityje veikiančiomis organizuotomis nusikalstamomis struktūromis ir įtariamus labai didelių kiekių narkotinių medžiagų platinimu sostinėje.

Praėjusį šeštadienį nusikaltėlius po ilgą laiką trukusio tyrimo sulaikė Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, pasitelkę Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojus.

2014 metais, gavus pirminės informacijos apie asmenis, Vilniaus mieste užsiimančius neteisėta narkotinių ir psichotropinių medžiagų prekyba, Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurio metu buvo fiksuojama šių asmenų daroma nusikalstama veikla. Tyrimo metu surinkus pakankamai faktinių duomenų, atlikti sulaikymai, kratos ir slapti ikiteisminio tyrimo veiksmai. Asmenims pareikšti įtarimai dėl padarytų sunkių ir labai sunkių nusikaltimų.

Sulaikytų asmenų gyvenamosiose vietose, automobiliuose atliktų kratų metu paimta ikiteisminiam tyrimui reikšmingų daiktų, dokumentų, civilinėje apyvartoje draudžiamų daiktų (du pistoletai, GSM ryšio blokatoriai, Wi-Fi plačiajuosčio interneto tinklo analizatorius, radijo stotys). Tyrimo metu iš nelegalios apyvartos pavyko paimti apie 2 kg narkotinės medžiagos - kanapių dervos (dar vadinamos hašišu), apie 3,5 kg psichotropinės medžiagos - amfetamino bei 0,5 kg narkotinės medžiagos - kokaino.

Sulaikytiems asmenims pateikti įtarimai dėl neteisėto narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo labai dideliais kiekiais. Vilniaus miesto apylinkės teismas šešiems sulaikytiems asmenims taikė griežčiausias kardomąsias priemones - suėmimą nuo dviejų iki trijų mėnesių, tačiau vienam sulaikytajam ikiteisminio tyrimo teisėjas paskyrė tik namų areštą.

Nusikalstama grupuotė buvo gerai organizuota, laikėsi konspiracijos, tarpusavio bendravimui naudojo radijo ryšio priemones, kitus elektroninius prietaisus, programas bei praeityje teisėsaugos įstaigų pareigūnams buvo žinoma kaip turinti „patirties“ narkotinių medžiagų platinimo „versle“. Tarp sulaikytųjų yra asmenų, šiuo metu teisiamų „Dančenkovo“, „Lapinų“ nusikalstamų susivienijimų bylose dėl prekybos narkotinėmis medžiagomis, dalyvavimo nusikalstamo susivienijimo veikloje ir kitų nusikaltimų. Šiems asmenims Vilniaus apygardos teismas, kol vyksta teisminis nagrinėjimas, buvo paskyręs kardomąsias priemones - užstatus.

Neatsižvelgdami į tai, kad dėl minėtų „Dančenkovo“, „Lapinų“ nusikalstamų susivienijimų narių padarytų nusikalstamų veikų vyksta teisminiai nagrinėjimai, asmenys ir toliau platino narkotines ir psichotropines medžiagas labai dideliais kiekiais.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder