Dėl prekybos žmonėmis - išteisinti.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį prekyba žmonėmis, sąvadavimu prostitucijai bei valstybės pareigūno papirkimu kaltintiems Vaidui Glazauskui (gim. 1978 m.) ir Artūrui Alasauskui (gim. 1973 m.). Vaikinai pripažinti kaltais tik papirkę policijos pareigūną, o dėl kitų kaltinimų išteisinti.
Teismas paskelbė, jog įrodymų, kad Artūras Alasauskas bei Vaidas Glazauskas būtų seksualiam išnaudojimui nusipirkę dvi Baltarusijos pilietes, nesurinkta. Kaltinimai esą nekonkretūs, suręsti tik pagal pirminius merginų parodymus, pagrįsti tik spėliojimais, nenustatytas nė vienas sąvadavimo atvejis.
Per parengtinį tardymą buvo sužinota, kad praėjusių metų sausio 25-osios naktį, iš anksto susitarę ir veikdami kartu, iš nenustatytų asmenų Vaidas Glazauskas ir Artūras Alasauskas už 800 JAV dolerių įgijo dvi 28 metų Baltarusijos pilietes Tatjaną Š. ir Tatjaną S. Tikslas - seksualiai jas išnaudojant, verčiant užsiimti prostitucija, gauti materialinę naudą.
Iki vasario 7 dienos, pasak kaltinimo, jie už nenustatyto dydžio atlyginimą devynis kartus tarpininkavę, kad merginos suteiktų seksualines paslaugas nenustatytiems asmenims.
Nagrinėjnat bylą teisme parodymus davusi iš Baltarusijos atvykusi Tatjana Š. pasakojo jau ką kita - kad vaikinai tik padėję joms išsinuomoti butą, skolinę pinigų pragyvenimui Klaipėdoje, kur jos atvyko iš Kaliningrado sumuštos nepažįstamų asmenų. Kita Tatjana į teismą visai neatvyko.
Teismas pripažino teisiamuosius kaltais tik policijos pareigūno papirkimu. Kai vasario 7 dieną už vizų režimo pažeidimą merginos buvo sulaikytos ir išsiųstos į Pabradės užsieniečių registracijos centrą, jau kitą dieną Artūras Alasauskas, veikdamas kartu su Vaidu Glazausku, vienam kriminalinės policijos ONTT Nusikalstamų susivienijimų tyrimų skyriaus inspektoriui pasiūlė kyšį - 200 JAV dolerių už tarpininkavimą, kad merginos būtų paleistos. Perduodant pinigus pareigūnui abu vaikinai buvo sulaikyti.
Už bandymą papirkti valstybės pareigūną Vaidas Glazauskas ir Artūras Alasauskas nuteisti sumokėti po 10 MGL dydžio baudą - t.y. po 1250 litų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder