Dėl Klaipėdos zuikių pešasi teismuose

Dėl Klaipėdos zuikių pešasi teismuose

Uostamiesčio viešojo transporto keleivių kontrolė yra toks gardus kąsnis, kad dėl jo saugos tarnybos jau pusantrų metų bylinėjasi teismuose. Dabar laukiama Apeliacinio teismo verdikto.

VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) vadovo Gintaro Neniškio teigimu, teismuose atsidūręs konkursas buvo paskelbtas dar prieš pusantrų metų.

"Iš pradžių konkurse dalyvausi saugos bendrovė "Dorsimus" buvo apskundusi mūsų sprendimą geriausiu pasiūlymu pripažinti tą, kurį pateikė Romulado Jonaičio individuali įmonė "Argus" saugos tarnyba. "Dorsimus" pralaimėjo visų instancijų teismuose. Tačiau pasibaigus bylinėjimosi laikotarpiui "Argus" pasiūlyti įkainiai jau nebeatitiko rinkos realijų ir mums pasidarė per dideli. Be to, dėl pradėtos taikyti tvarkos, kai keleiviai į autobusus įlipa tik per priekines duris, norėjome sumažinti ir kontrolės apimtis. Dėl to buvo priimtas sprendimas nutraukti tolesnes šio konkurso procedūras", - pasakojo G. Neniškis.

Anot jo, tada jau "Argus" nusprendė apskųsti sprendimą nutraukti konkursą. Pirmos instancijos teismas patenkino ieškovo prašymą ir įpareigojo KKT su jais pasirašyti sutartį. Tokią nutartį KKT apskundė Apeliaciniam teismui.

Prasidėjus teismams KKT paskelbė konkursą keleivių kontrolei vykdyti tol, kol baigsis bylinėjimasis. Jį laimėjo "Dorsimus", pasiūliusi mažesnę kainą nei teismui apskųsto konkurso metu buvo pateikusi "Argus".

Apeliacinis teismas sprendimą šioje byloje turėtų priimti per mėnesį.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder