Dėl Kęstučio Pūko priekabiavimo kreipėsi į prokuratūrą

Dėl Kęstučio Pūko priekabiavimo kreipėsi į prokuratūrą

Kelios merginos kreipėsi į Generalinę prokuratūrą nurodydamos, kad patyrė Seimo nario Kęstučio Pūko seksualinį priekabiavimą.

„Šiandien kreipėsi trys merginos į Generalinę prokuratūrą dėl Seimo nario Kęstučio Pūko padarytų nusikalstamų veikų. Iš esmės, pagrindinis argumentas, dėl ko jos kreipėsi, yra straipsnis dėl seksualinio priekabiavimo“, - BNS sakė advokatų kontoros „Žiemelis, Valys, Rugys ir parneriai“ advokatas Karolis Rugys.

Pasak jo, viena mergina yra dirbusi pas Seimo narį jo padėjėja Seime, kitos dvi bandė darbintis į Seimo nario padėjėjos pareigas.

Kaip BNS trečiadienio vakarą patvirtino Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė, šis pareiškimas yra gautas. Pasak jos, prokuratūra gavo ir dar vieną atskirą moters pareiškimą su panašiais kaltinimais.

K.Rugys teigė, kad jis padėjo merginoms suformuluoti kreipimąsi į prokuratūrą, tačiau tai daryti apsisprendė jos pačios, motyvuodamos, jog Seimo narys dėl savo veiksmų tinkamai neatsiprašė, neatsistatydino iš Seimo nario posto.

Pasak jo, tik kilus skandalui,  Generalinė prokuratūra išplatino pareiškimą, kad nepradės tyrimo ir nurodė kreiptis merginoms privataus kaltinimo tvarka.

„Bet mes pateikėme argumentų, kad turi ši istorija ir visuomeninę reikšmę ir būtent tai yra pagrindas pradėti ikiteisminį tyrimą, ką ir gali padaryti prokuratūra. Esmė, kad nusikalstamas veikas galimai darė Seimo narys, nukentėjusių asmenų yra daug ir tai turi reikšmę, nes darbinosi arba dirbo merginos ne privačiais pagrindais, o viešaisiais, t.y. Seimo nario padėjėja“, - aiškino jis.

Teisininkas merginas sako atstovaujantis visuomeniniais pagrindais. Jis teigia sulaukęs ir daugiau kreipimųsi, kai kurios merginos, anot jo, jau taip pat yra pasiryžusios liudyti, kita dalis kol kas nedrįsta to daryti, bet taip pat pasirengusios teikti pagalbą.

Pats K.Pūkas kaltinimus seksualiniu priekabiavimu neigia, nors moterų viešai atsiprašė. „Info TV“ pranešė, kad į televiziją kreipėsi vilnietė, kuri teigia pokalbyje dėl parlamentaro padėjėjos darbo sulaukusi K. Pūko siūlymo apsilankyti jo kambaryje Seimo viešbutyje, apžiūrėti miegamąjį ir pareiškimų, „kaip būtų smagu pasivolioti miegamojo lovoje“. Vilnietė pasakojo per pirmąjį pokalbį sulaukusi komentarų apie savo krūtinę ir kitų nederamų užuominų.

Trečiadienį prie Seimo surengtas maždaug 15 žmonių piketas dėl K. Pūko elgesio.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija nutarė kreiptis į Seimą dėl apkaltos pradėjimo parlamentarui kilus įtarimų, kad jis galėjo sulaužyti priesaiką ir pažeisti Konstituciją. Valdančiųjų „valstiečių“ frakcija Seime trečiadienį vieningai nusprendė palaikyti apkaltos jam inicijavimą. K.Pūkas į Seimą išrinktas pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą, jis po skandalo pasitraukė iš frakcijos.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder